4 °C Budapest

Vidéken is lesz Auchan - nem félnek a csomagtól

Pénzcentrum
2006. október 13. 11:30

A megszorítások ellenére is 5-7 százalékos forgalomnövekedést vár az idei évre az Auchan Magyarország Kft., amely ha a karácsony előtti forgalomból sikerül nagyot szakítania - ennél nagyobb növekedést is elkönyvelhet - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az Auchan vezérigazgatója, Jean Paul Filliat tegnapi tájékoztatóján elmondta: nem félnek a jövő évtől a fizetőképes kereslet csökkenése ellenére sem, csupán nagyobb hangsúlyt helyeznek majd 2007-ben az árakra, és ha szükséges, erősítik a diszkontpolitikát. Az igazgató szerint, ha megfelelően szolgálják majd a vásárlói igényeket, akkor jövőre sem kell félniük kongó hipermarketektől, hiszen élelmiszerre ezután is szükség lesz.

A cég rövid távon szeretné 12 tagúra bővíteni a hálózatot a maglódi és a főváros XVIII. kerületi beruházásával. Ezt követi majd 6 vidiéki egységének, amelyhez még nincsenek meg a megfelelő ingatlanok, így a vállalat várhatóan 2010-ben éri el a tervezett 15-18 hipermarketből álló hálózatot. Az Auchan annak ellenére folytatja a fejlesztést, hogy egyelőre egyetlen áruháza sem fordult még termőre tekintve, hogy a megtérülési idő 10-12 év, míg a legöregebb áruház is csak nyolc éve üzemel Budaörsön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?