15 °C Budapest

Az állásodba kerülhet a fecsegés - a Főnök szeme mindent lát!

Pénzcentrum
2006. október 9. 06:50

Az amerikai munkavállalók már régen megtapasztalhatták azt a jelenséget, amely nemsokára talán minket, magyarokat is érzékenyen érinthet majd, vagyis, hogy a munkahelyi számítógép-hálózaton elküldött e-mailek és üzenetek egyáltalán nem olyan privátak, mint amilyennek gondoltuk őket.


Számukra az új jelenséget az interaktív üzenetküldő programok, mint a MSN Messenger vagy a Windows Live Messenger használatának elterjedése jelenti. Ezek ugyanis most kerültek először a vállalatvezetés látóterébe és az USA-ban is új feladatnak számít ennek ellenőrzése.

Merthogy ezek a rendszerek is ellenőrizhetőek, így jobb ha vigyázunk, mikor kiről és mit mondunk a privátnak hitt üzenetekben, mert az könnyen az állásunkba kerülhet, amelyre élő bizonyítékot nyújthatnak azok az amerikai alkalmazottak, akiket ilyen üzenetek miatt bocsátottak el. A tengerentúlon, mind a kormánynak, mind a vállalatvezetésnek joga van a hozzáféréshez, bár a szabályozás itt nem olyan egyértelmű, mint az e-mailek esetében, mert ezeket a fájlokat a szerver nem tárolja automatikusan. A vállalatok számára ez azt is jelenti, hogy erre a célra külön kapacitást kell biztosítaniuk.

Úgy tűnik hozzánk még nem érkezett el a változás szele, ennek egyik oka lehet,hogy egy odaát készült kutatás szerint ottani vállalatoknak is csupán 31 százaléka kezdte meg a felkészülést az "új veszéllyel" szemben, ők szabályzatukba foglalták ezen programok használatának feltételeit és az erre vonatkozó szigorításokat, és közülük is csak 13 százalék kezdte ellenőrizni az üzenetekben foglaltakat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem