13 °C Budapest

Kivárás a forintpiacon

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 16:01

Szűk sávban ingadozott ma a forint árfolyama a hétvégi szünet előtt. A jegyzések jellemzően a 272.5 és 273.5 közötti csatornában születtek. Az önkormányzati választások előtt érezhető, hogy komolyabb új pozíciót senki nem akar nyitni. A másodlagos állampapírpiacon hasonló folyamatokat figyelhettünk meg, a referenciszintek alapján nem történt érezhető elmozdulás. eurhufcompKivárás

Szűk sávban ingadozott ma a forint árfolyama a hétvégi szünet előtt. A jegyzések jellemzően a 272.5 és 273.5 közötti csatornában születtek. Az önkormányzati választások előtt érezhető, hogy komolyabb új pozíciót senki nem akar nyitni. A másodlagos állampapírpiacon hasonló folyamatokat figyelhettünk meg, a referenciszintek alapján nem történt érezhető elmozdulás.

eurhufcomp
eurhufcomp

Kivárás tapasztalható a piacokon az önkormányzati választások előtt. Erősebb vételi vagy eladói nyomás nem mutatkozik, sem a forint, sem a hozamok nem mutattak jelentősebb elmozdulást.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kilátásokat tekintve az elemzők többsége lényeges változásra nem számít. Feltehetően pozitív reakciót okozna a piacon, ha az MSZP-SZDSZ koalíció megtartaná főbb bástyáit, és a szimbolikus városokban - elsősorban Budapesten - győzne. Negatív piaci reakciókkal feltehetően akkor kell számolni, ha a baloldali-liberális koalíció elsöprő vereséget szenved, Budapest "elveszik".

Mi múlik ezen? A fő veszélyt abban látjuk, hogy egy önkormányzati vereség elsősorban Gyurcsány Ferenc pozícióját gyengítené meg a Szocialista Párton belül, a pártfeszültségek kiéleződése pedig a kormány stabilitását is veszélyezteti. Ebben az esetben a fiskális kiigazító csomag hitelessége kérdőjeleződhet meg. Az elmúlt napokban több hiteléminősítő is jelezte, hogy poltikai fordulat esetén a leminősítés nagy valószínűséggel hamar megtörténik.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?