26 °C Budapest

Kivárás a forintpiacon

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 16:01

Szűk sávban ingadozott ma a forint árfolyama a hétvégi szünet előtt. A jegyzések jellemzően a 272.5 és 273.5 közötti csatornában születtek. Az önkormányzati választások előtt érezhető, hogy komolyabb új pozíciót senki nem akar nyitni. A másodlagos állampapírpiacon hasonló folyamatokat figyelhettünk meg, a referenciszintek alapján nem történt érezhető elmozdulás. eurhufcompKivárás

Szűk sávban ingadozott ma a forint árfolyama a hétvégi szünet előtt. A jegyzések jellemzően a 272.5 és 273.5 közötti csatornában születtek. Az önkormányzati választások előtt érezhető, hogy komolyabb új pozíciót senki nem akar nyitni. A másodlagos állampapírpiacon hasonló folyamatokat figyelhettünk meg, a referenciszintek alapján nem történt érezhető elmozdulás.

eurhufcomp
eurhufcomp

Kivárás tapasztalható a piacokon az önkormányzati választások előtt. Erősebb vételi vagy eladói nyomás nem mutatkozik, sem a forint, sem a hozamok nem mutattak jelentősebb elmozdulást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kilátásokat tekintve az elemzők többsége lényeges változásra nem számít. Feltehetően pozitív reakciót okozna a piacon, ha az MSZP-SZDSZ koalíció megtartaná főbb bástyáit, és a szimbolikus városokban - elsősorban Budapesten - győzne. Negatív piaci reakciókkal feltehetően akkor kell számolni, ha a baloldali-liberális koalíció elsöprő vereséget szenved, Budapest "elveszik".

Mi múlik ezen? A fő veszélyt abban látjuk, hogy egy önkormányzati vereség elsősorban Gyurcsány Ferenc pozícióját gyengítené meg a Szocialista Párton belül, a pártfeszültségek kiéleződése pedig a kormány stabilitását is veszélyezteti. Ebben az esetben a fiskális kiigazító csomag hitelessége kérdőjeleződhet meg. Az elmúlt napokban több hiteléminősítő is jelezte, hogy poltikai fordulat esetén a leminősítés nagy valószínűséggel hamar megtörténik.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?