6 °C Budapest

PM: meghamisított dokumentumra hivatkoznak - titokzatos második oldal

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 13:29

Meghamisított dokumentumra hivatkoznak egyes keddi lapok a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban - áll a Pénzügyminisztérium közleményéban. Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének erre épülő állításai szintén hamisak és megalapozatlanok, amelyeket a Pénzügyminisztérium határozottan cáfol. Az alábbiakban a Pénzügyminisztérium közleménye olvasható a mai lapokban megjelent

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Meghamisított dokumentumra hivatkoznak egyes keddi lapok a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban - áll a Pénzügyminisztérium közleményéban. Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének erre épülő állításai szintén hamisak és megalapozatlanok, amelyeket a Pénzügyminisztérium határozottan cáfol.

Az alábbiakban a Pénzügyminisztérium közleménye olvasható a mai lapokban megjelent kiszivárogtatott 2007-es költségvetési adatokkal kapcsolatosan.

"Öt nappal az önkormányzati választások előtt csak provokációs szándék tételezhető fel arról, aki egy pénzügyminisztériumi technikai munkaanyag első oldalához egy olyan második oldalt csatol, amely nem a tárcánál készült, és amely ellentétes a minisztérium és a kormány valós szándékaival. Sajnálatos, hogy ennek a provokációnak egyes lapok és Varga Mihály Fidesz-alelnök is hitelt adott anélkül, hogy előbb kérdezett volna, kíváncsi lett volna a Pénzügyminisztérium valós szándékaira.

A lapokban közölt adatok ugyanis annyira megalapozatlanok, hogy esetenként még az előjelek sem stimmelnek. Jellemző tévedés a helyi önkormányzatok normatív támogatásánál közölt adat, ahol a tárca nem csökkenéssel, hanem növekedéssel számol.

A jövő évi költségvetés tervezése a már ismert, szeptember elsején Brüsszelnek eljuttatott konvergencia programon alapszik. A konvergencia program tartalmazza a jövő évi költségvetés fő számait. A kormány "Az egyensúlyteremtés" már ismert programját hajtja végre 2007-ben is."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?