31 °C Budapest

2020, a gépek uralma - sajnos nem filmcím...

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 14:00

Biztos vagy benne, hogy a Mátrixban felvázolt jövő távol áll attól, ami ránk vár, hogy nem jön el a gépek uralma, és nem leszel te magad szolgája robotodnak? Ne légy túlságosan elbizakodott!


Amerikai szakértők szerint korántsem okos dolog abban hinni, hogy az általunk megteremtett virtuális világ nem képes átvenni felettünk a hatalmat. Az Elon Egyetem munkatársai 742 szakértőt kérdeztek meg az internet terjedésének vélt hatásairól és arról, hogy szerintük mi vár ránk 20 év múlva, hogyan fog kinézni a világunk? A jövőről alkotott elképzelésekben jelentős különbségek mutatkoztak.

Míg a megkérdezettek többsége (58 százaléka) úgy vélte a technikai fejlődés határtalansága és a "hatalom átvételtől" való félelem gyűlöletet válthat ki az emberiség egy részéből, amely akár terrorista cselekedetben is megnyilvánul majd, a kisebbség már amellett foglalt állást, hogy a kontrollvesztés valójában is meg fog történni és ezután a gépek fogják irányítani az életünket.

A kutatásban a legnevesebb "high-tech elmék" véleményét is kikérték, akiknek 7 féle lehetséges forgatókönyv közül kellett választaniuk. A legkedvezőbb szerint az internet további terjedése a stagnáló gazdaságok fejlődéséhez fog vezetni, míg a legrosszabb szerint a technikai fejlődés olyan sebességűre fog gyorsulni, hogy észre sem vesszük, amikor elvesztjük a kontrollt a gépek felett. A vélemények itt is megoszlottak, a legtöbben a két szélső esetet tartották a legvalószínűbbnek, de volt köztük olyan is, aki szerint a gépek hatalomátvétele nevetséges feltételezés, amelyről még beszélgetni sem érdemes.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?