1 °C Budapest

Gyengülő forint, emelkedő hozamok

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 17:05

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap elején a hangulatot a Fitch negatív döntése határozta meg, a nap közepén a Fidesz nagygyűlés elmaradása hozott fellélegzést a piacnak. Az eladók azonban hamar átvették ismét a kezdeményezést, a forint a nap végére 275.5-re gyengült az euróval szemben. eurhufcompA forint a napot 275 körül kezdte az euróval szemben, a

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap elején a hangulatot a Fitch negatív döntése határozta meg, a nap közepén a Fidesz nagygyűlés elmaradása hozott fellélegzést a piacnak. Az eladók azonban hamar átvették ismét a kezdeményezést, a forint a nap végére 275.5-re gyengült az euróval szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forint a napot 275 körül kezdte az euróval szemben, a Fitch a kilátások rontásával meghatározta a hangulatot. A forint az aktív kereskedés során 276 fölé gyengült, azonban a Fidesz szombati nagygyűlésének elmaradása (eltolása) meghozta az optimizmust (egy potenciális feszültségforrás gyengült el), az árfolyam 274 közelébe erősödött. Az eladók azonban csak átmenetileg vettek vissza, a nap végére ismét láthattuk a 276-os szintet, most 275.5 körül folyik a kereskedés.

Bár egy fontos feszültségforrás a gyűlés elmaradásával kiesett, számítani elehet ekkor is spontán tüntetésre. Ami a lényeg, hogy a miniszterelnök pozíciójával kapcsolatosan a bizonytalanság érdemben nem csillapodott, ennek is betudható a napvégi negatív reakció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az állampapírpiacon ma aukció volt, intenzív kereslet mellett a hozamok emelkedtek. A másodlagos piacon a referenciaszintek igen jelentősen, 2-18 bp-tal emelkedtek. A Monetáris Tanács hétfőn ülésezik, ahol az elemzők többsége 25 bp-os kamatemelésre számít. Ha a piaci hozamokat nézzük, azokba inkább 50 bp-os kamatemelés van beárazva.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?