Bizonytalanság a piacokon - 273.6-nál a forint

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 08:22

Az éjszaka tovább folytatódtak a zavargások Budapesten. Az események a piacokra is feltehetően negatív hatással lehetnek majd. A forintot jelenleg 273.6 körül jegyzik az euróval szemben, mely a tegnap késő délutáni árfolyamoktól érdemben nem tér el. Az árfolyam alakulását a magyar folyamatok mellett a FED aktuális kamatdöntése, illetve az erre vonatkozó várakozások alakulása (a többség nem vár

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

változtatást) befolyásolják.

eurhufcomp
eurhufcomp

Tegnap délután érezhető gyengülés mutatkozott a forint árfolyamában, a hazai fizetőeszköz közel 2%-kal értékelődött le. A reggeli jegyzések a tegnap késő délutáni szintek körül vannak.

Továbbra is meghatározó, hogy a miniszterelnök hogyan kezeli az eseményeket, a lemondási pletykák mennyire erősödnek fel. Egyelőre Gyurcsány Ferenc határozottan ragaszkodik a kormányfői tisztséghez. A piacok elsősorban Gyurcsányban látják azt a személyt, aki a magyar makropénzügyeket rendezni képes. Ha a fiskális kiigazító csomag sérül, akkor a mygar eszközökbe akár tartósan is magas kockázati prémium árazódhat be, mely a forint gyengülésével, az állampapírok árfolyamesésével (hozamemelkedés) jár.

A FED Nyíltpiaci Bizottsága ma dönt az irányadó rátáról. A piac a gazdaság egyértelmű lassulása miatt az utóbbi időszak magasabb inflációs értékei ellenére sem vár kamatemelést. A kamat most 5.25%-on áll.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?