3 °C Budapest

Bizonytalanság a piacokon - 273.6-nál a forint

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 08:22

Az éjszaka tovább folytatódtak a zavargások Budapesten. Az események a piacokra is feltehetően negatív hatással lehetnek majd. A forintot jelenleg 273.6 körül jegyzik az euróval szemben, mely a tegnap késő délutáni árfolyamoktól érdemben nem tér el. Az árfolyam alakulását a magyar folyamatok mellett a FED aktuális kamatdöntése, illetve az erre vonatkozó várakozások alakulása (a többség nem vár

változtatást) befolyásolják.

eurhufcomp
eurhufcomp

Tegnap délután érezhető gyengülés mutatkozott a forint árfolyamában, a hazai fizetőeszköz közel 2%-kal értékelődött le. A reggeli jegyzések a tegnap késő délutáni szintek körül vannak.

Továbbra is meghatározó, hogy a miniszterelnök hogyan kezeli az eseményeket, a lemondási pletykák mennyire erősödnek fel. Egyelőre Gyurcsány Ferenc határozottan ragaszkodik a kormányfői tisztséghez. A piacok elsősorban Gyurcsányban látják azt a személyt, aki a magyar makropénzügyeket rendezni képes. Ha a fiskális kiigazító csomag sérül, akkor a mygar eszközökbe akár tartósan is magas kockázati prémium árazódhat be, mely a forint gyengülésével, az állampapírok árfolyamesésével (hozamemelkedés) jár.

A FED Nyíltpiaci Bizottsága ma dönt az irányadó rátáról. A piac a gazdaság egyértelmű lassulása miatt az utóbbi időszak magasabb inflációs értékei ellenére sem vár kamatemelést. A kamat most 5.25%-on áll.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?