Gyurcsány: lemond vagy nem mond le? - Bloomberg, Reuters (2.)

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 10:36

A Bloombergen egy hír jelent meg, miszerint Gyurcsány Ferenc kész lemondani a miniszterelnöki tisztségről. A hírre a piacok rövid időn belüljelentősen gyengültek, a forint árfolyama a 274.7 EUR/HUF-ig esett. A Bloombergen megjelent hírt a Reutersnek a kormányszóvivő azonnal cáfolta. Az egyik legrosszabb kimenetel a piacok számára, ha információs káosz alakul ki a belpolitikai helyzettel

A Bloombergen egy hír jelent meg, miszerint Gyurcsány Ferenc kész lemondani a miniszterelnöki tisztségről. A hírre a piacok rövid időn belüljelentősen gyengültek, a forint árfolyama a 274.7 EUR/HUF-ig esett. A Bloombergen megjelent hírt a Reutersnek a kormányszóvivő azonnal cáfolta.

Az egyik legrosszabb kimenetel a piacok számára, ha információs káosz alakul ki a belpolitikai helyzettel kapcsolatban. Az ellentmondásokkal teli helyzetben ugyanis többen a kockázat mérséklése érdekében a pozíciók lezárása, azaz eladás mellett dönthetnek.
A hivatkozott Bloomberg tudósítás mindössze fél mondatot tartalmaz arról, hogy Gyurcsány kész lenne lemondani. Arról nincs hír, hogy a miniszterelnök ezt mikor és kinek nyilatkozta.

A piaci bizonytalanság megugrását jól mutatja, hogy a BUX index a hír megjelenését követően 300 pontot esett. Ezen esést követően stabilizálódni látszanak az árfolyamok a BÉT-en.

BUX
BUX
Real-time árfolyam
Információs panel
Adatletöltés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyetlen tanács fontolóra vétele javasolható a pozícióban lévő befektetőknek; minél szorosabban kövessék a belpolitikai tudósításokat, a helyzettel kapcsolatos új információkat.

Mint reggeli írásunkban megfogalmaztuk, a tegnap éjszaka történt zavargások nem szokatlanok nyugati demokráciákban sem (lásd a párizsi gyújtogatásokat 2005. őszén).

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?