Gyurcsány: lemond vagy nem mond le? - Bloomberg, Reuters (2.)

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 10:36

A Bloombergen egy hír jelent meg, miszerint Gyurcsány Ferenc kész lemondani a miniszterelnöki tisztségről. A hírre a piacok rövid időn belüljelentősen gyengültek, a forint árfolyama a 274.7 EUR/HUF-ig esett. A Bloombergen megjelent hírt a Reutersnek a kormányszóvivő azonnal cáfolta. Az egyik legrosszabb kimenetel a piacok számára, ha információs káosz alakul ki a belpolitikai helyzettel

A Bloombergen egy hír jelent meg, miszerint Gyurcsány Ferenc kész lemondani a miniszterelnöki tisztségről. A hírre a piacok rövid időn belüljelentősen gyengültek, a forint árfolyama a 274.7 EUR/HUF-ig esett. A Bloombergen megjelent hírt a Reutersnek a kormányszóvivő azonnal cáfolta.

Az egyik legrosszabb kimenetel a piacok számára, ha információs káosz alakul ki a belpolitikai helyzettel kapcsolatban. Az ellentmondásokkal teli helyzetben ugyanis többen a kockázat mérséklése érdekében a pozíciók lezárása, azaz eladás mellett dönthetnek.
A hivatkozott Bloomberg tudósítás mindössze fél mondatot tartalmaz arról, hogy Gyurcsány kész lenne lemondani. Arról nincs hír, hogy a miniszterelnök ezt mikor és kinek nyilatkozta.

A piaci bizonytalanság megugrását jól mutatja, hogy a BUX index a hír megjelenését követően 300 pontot esett. Ezen esést követően stabilizálódni látszanak az árfolyamok a BÉT-en.

BUX
BUX
Real-time árfolyam
Információs panel
Adatletöltés

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyetlen tanács fontolóra vétele javasolható a pozícióban lévő befektetőknek; minél szorosabban kövessék a belpolitikai tudósításokat, a helyzettel kapcsolatos új információkat.

Mint reggeli írásunkban megfogalmaztuk, a tegnap éjszaka történt zavargások nem szokatlanok nyugati demokráciákban sem (lásd a párizsi gyújtogatásokat 2005. őszén).

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20