Jelentős forinterősödés a nap eleji eladások után - 270 alatt is járt az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 15:29

A nap eleji eladásokat erőteljes vételi aktivitás követte a bankközi forintpiacon. A 273 fölé gyengülő árfolyam a késő délutáni órákban 270 EUR/HUF alatt is járt, most 270.4 Ft-ot kell adni egy euróért. Az állampapírpiacon a hozamok néhány bázisponttal csökkentek a pénteki referenciaszintekhez képest, a reggeli hozamemelkedés teljesen eltűnt. eurhufcompA hétvégi miniszterelenöki botrány hírei

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nap eleji eladásokat erőteljes vételi aktivitás követte a bankközi forintpiacon. A 273 fölé gyengülő árfolyam a késő délutáni órákban 270 EUR/HUF alatt is járt, most 270.4 Ft-ot kell adni egy euróért. Az állampapírpiacon a hozamok néhány bázisponttal csökkentek a pénteki referenciaszintekhez képest, a reggeli hozamemelkedés teljesen eltűnt.

eurhufcomp
eurhufcomp

A hétvégi miniszterelenöki botrány hírei nem ingatták meg a piacokat, a nap eleji eladásokat erőteljes vételi hullám követte. A forintra 273.3 árfolymanál is született kötés a reggeli órákban, de délután már 270 alatt is járt az árfolyam. A politikai botrányt a reakciók alapján nem veszi igazán komolyan a piac.


A másodlagos állampapírpiacon a reggel szintén az eladók voltak túlsúlyban, a nap további részében azonban megjelentek a vevők is. A referenciszintek jellemzően 2-4 bp-tal csökkentek a péntekiekhez képest. Reggel még 5-10 bp-os hozamemelkedést mutattak a kereskedési adatok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?