Jelentős forinterősödés a nap eleji eladások után - 270 alatt is járt az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 15:29

A nap eleji eladásokat erőteljes vételi aktivitás követte a bankközi forintpiacon. A 273 fölé gyengülő árfolyam a késő délutáni órákban 270 EUR/HUF alatt is járt, most 270.4 Ft-ot kell adni egy euróért. Az állampapírpiacon a hozamok néhány bázisponttal csökkentek a pénteki referenciaszintekhez képest, a reggeli hozamemelkedés teljesen eltűnt. eurhufcompA hétvégi miniszterelenöki botrány hírei

A nap eleji eladásokat erőteljes vételi aktivitás követte a bankközi forintpiacon. A 273 fölé gyengülő árfolyam a késő délutáni órákban 270 EUR/HUF alatt is járt, most 270.4 Ft-ot kell adni egy euróért. Az állampapírpiacon a hozamok néhány bázisponttal csökkentek a pénteki referenciaszintekhez képest, a reggeli hozamemelkedés teljesen eltűnt.

eurhufcomp
eurhufcomp

A hétvégi miniszterelenöki botrány hírei nem ingatták meg a piacokat, a nap eleji eladásokat erőteljes vételi hullám követte. A forintra 273.3 árfolymanál is született kötés a reggeli órákban, de délután már 270 alatt is járt az árfolyam. A politikai botrányt a reakciók alapján nem veszi igazán komolyan a piac.


A másodlagos állampapírpiacon a reggel szintén az eladók voltak túlsúlyban, a nap további részében azonban megjelentek a vevők is. A referenciszintek jellemzően 2-4 bp-tal csökkentek a péntekiekhez képest. Reggel még 5-10 bp-os hozamemelkedést mutattak a kereskedési adatok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?