28 °C Budapest

Kelendőek az EVA-s cégek

Pénzcentrum
2006. szeptember 13. 14:00

A piacon keringő pletykák szerint, igencsak kellendőek lettek az EVA-s cégek. Mivel a megszorítások ellnére, még mindig igen kedvező adózási megodásokat kínál az efajta elszámolás.

Az egyszerűsített vállalkozói adót (EVA) fizetők szeptember 15-ig, azaz péntekig dönthetik el, hogy továbbra is ezt az adózási formát kívánják-e választani. Az évközi kilépésre a törvény azért ad lehetőséget, mert októbertől változik az eva mértéke: az eddigi 15 százalékos adókulcs helyébe október elsejével 25 százalékos mérték lép - hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium közleménye.

Nyilatkoznia csak annak kell, aki úgy dönt, hogy október elsejétől adókötelezettségeit már nem az EVA szerint kívánja teljesíteni. Kilépési szándék esetén a pénteki határidőig az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál az erre a célra rendszeresített nyomtatványon lehet bejelentést tenni. Határidőben megtett bejelentés esetén az EVA-bevallás benyújtásának határideje az adóalanyiság megszűnését követő 30. nap. Aki viszont most kilép az adó hatálya alól az legközelebb csak 2010-ben választhatja ezt az adózási formát.

Bejelentés hiányában az EVA-alanyiság változatlanul fennmarad és a továbbiakban a kilépésre az általános szabályok szerint, az adóév végével lesz lehetőség. Változás az is, hogy az adófeltöltési kötelezettséget, már az idén, december 20-ig teljesíteni kell.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakértők szerint a 40 százalékos bevétel-költség arányig még mindig az EVA a legjobb megoldás. Ezt erősíti az is, hogy az utóbbi időben megélénkült a kereslet az EVA-s cégek iránt (normál esetben adott vállalkozás második évében lehet áttérni az adózás ezen formájára).

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?