1 °C Budapest

Pár ezerért kipakolnak bárkit!

Pénzcentrum
2006. szeptember 12. 12:00

Lakás vásárlása, bérlése vagy egy vállalkozás új székhelyre költöztetése esetében, már többen megtapasztalhatták, hogy a költözés folyamata néha nagy bosszúságot jelenthet ha nem megfelelő szakembert választunk, vagy baráti segítséggel próbáljuk megoldani a dolgot (sosem lehet elég hálás az ember).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ebben a cikkben tippeket adunk a költöztetési ceremónia gördülékeny intézésére és egy táblázat segítségével összefoglaltuk, hogy hol milyen típusú cégek mennyiért vállalják az ingóságok szállítását.

A legtöbb esetben olyan költöztetőket válogattunk össze, amelyeknek szolgáltatásaik sokrétűek, tehát kiterjednek kis és nagyvállalkozások, irodák, irodaházak bútorzatának szét és összeszerelésén át a technikai eszközök védett szállításáig.

Vannak olyan cégek, ahol a csomagoláshoz szükséges anyagokat is kölcsönadják, illetve hasznos tanácsokkal is ellátnak a honlapjukon keresztül. Vannak olyan vállalkozások melyek kalkulátorok segítségével adnak útmutatást a fizetendő díjakról, illetve plusz szolgáltatásként komplett ütem- és útvonaltervet is készítenek a megrendelőnek, melynek segítségével pontosan nyomon követheti a szállítás folyamatát.

Olyan apró részletekre érdemes figyelni, minthogy a rakodáshoz biztosítanak-e személyeket vagy neked kell megszervezned és a másik kicsivel fontosabb, hogy a költöztetésért fix díjat számolnak fel (a rakodó munkások óradíjainak esetleges hozzáadásával vagy levonásával attól függően, hogy hány emberre van szükséged) illetve mindent külön-külön kerül elszámolásra.

Egy költöztető cég kiválasztásánál az ár mellett egy másik fontos szempont - ami nagymértékben meghatározza a szolgáltatás minőségét -az a garanciavállalás. Tegyük fel, hogy az értékeidet szállító gépkocsi balesetet szenved, vagy a kedven zongorádat összetörik egy lépcsőházi fordulónál. Ekkor már nem mellékes szempont, hogy az adott cég rendelkezik-e felelősségbiztosítással, illetve, hogy mekkora értékhatárig téríti meg az okozott kárt.

Ezekre az esetekre nem árt, ha egy szállítási szerződés keretében is kitérünk, a későbbi félreértések elkerülése végett.

Mielőtt kiválasztunk egy céget, a fentiek figyelembevétele mellett, mindenképpen kérjünk referenciákat, illetve próbáljunk meg ismerős útján partnert találni. Ugyanis a piacon rengeteg magánvállalkozóként működő "iparost" találhatunk, akik igaz, hogy árban kedvezőbb feltételeket tudnak kínálni, de egy esetleges probléma esetén még sok gondunk adódhat velük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?