20 °C Budapest

Pár ezerért kipakolnak bárkit!

Pénzcentrum
2006. szeptember 12. 12:00

Lakás vásárlása, bérlése vagy egy vállalkozás új székhelyre költöztetése esetében, már többen megtapasztalhatták, hogy a költözés folyamata néha nagy bosszúságot jelenthet ha nem megfelelő szakembert választunk, vagy baráti segítséggel próbáljuk megoldani a dolgot (sosem lehet elég hálás az ember).

Ebben a cikkben tippeket adunk a költöztetési ceremónia gördülékeny intézésére és egy táblázat segítségével összefoglaltuk, hogy hol milyen típusú cégek mennyiért vállalják az ingóságok szállítását.

A legtöbb esetben olyan költöztetőket válogattunk össze, amelyeknek szolgáltatásaik sokrétűek, tehát kiterjednek kis és nagyvállalkozások, irodák, irodaházak bútorzatának szét és összeszerelésén át a technikai eszközök védett szállításáig.

Vannak olyan cégek, ahol a csomagoláshoz szükséges anyagokat is kölcsönadják, illetve hasznos tanácsokkal is ellátnak a honlapjukon keresztül. Vannak olyan vállalkozások melyek kalkulátorok segítségével adnak útmutatást a fizetendő díjakról, illetve plusz szolgáltatásként komplett ütem- és útvonaltervet is készítenek a megrendelőnek, melynek segítségével pontosan nyomon követheti a szállítás folyamatát.

Olyan apró részletekre érdemes figyelni, minthogy a rakodáshoz biztosítanak-e személyeket vagy neked kell megszervezned és a másik kicsivel fontosabb, hogy a költöztetésért fix díjat számolnak fel (a rakodó munkások óradíjainak esetleges hozzáadásával vagy levonásával attól függően, hogy hány emberre van szükséged) illetve mindent külön-külön kerül elszámolásra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy költöztető cég kiválasztásánál az ár mellett egy másik fontos szempont - ami nagymértékben meghatározza a szolgáltatás minőségét -az a garanciavállalás. Tegyük fel, hogy az értékeidet szállító gépkocsi balesetet szenved, vagy a kedven zongorádat összetörik egy lépcsőházi fordulónál. Ekkor már nem mellékes szempont, hogy az adott cég rendelkezik-e felelősségbiztosítással, illetve, hogy mekkora értékhatárig téríti meg az okozott kárt.

Ezekre az esetekre nem árt, ha egy szállítási szerződés keretében is kitérünk, a későbbi félreértések elkerülése végett.

Mielőtt kiválasztunk egy céget, a fentiek figyelembevétele mellett, mindenképpen kérjünk referenciákat, illetve próbáljunk meg ismerős útján partnert találni. Ugyanis a piacon rengeteg magánvállalkozóként működő "iparost" találhatunk, akik igaz, hogy árban kedvezőbb feltételeket tudnak kínálni, de egy esetleges probléma esetén még sok gondunk adódhat velük.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?