1 °C Budapest

Azt hitték, filmdíszlet épül...Tévedtek!

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 05:30

Nagy-Britannia első számú kiskereskedője, a Tesco, amely a 2005 februárját megelőző egy évben 32,7 milliárd fontos bevétellel büszkélkedhetett, egy 250 millió fontos beruházással szeretne betörni az amerikai piacra.

Nagy-Britannia első számú kiskereskedője, a Tesco, amely a 2005 februárját megelőző egy évben 32,7 milliárd fontos bevétellel büszkélkedhetett, egy 250 millió fontos beruházással szeretne betörni az amerikai piacra.

A piacralépésről szóló döntés megszületése előtt a Tesco 50 vezetője látogatott az Egyesült Államokba, hogy a nyugati parton piackutatást végezzen. A brit csapat egy kutató céget alkalmazott, melytől többen kaliforniai családoknál töltöttek el két hetet, hogy elsőkézből kapjanak képet az amerikai életmódról. Ám nem ez volt az egyetlen kísérlet, a Tesco teljes titoktartás mellett megépített egy mini áruházat egy a Santa Monica keleti részén lévő raktárban, távol a tengerparttól és a turistáktól, amelyről a vetélytársak távoltartása végett a megépülésig azt állították, hogy filmdíszletnek készül.

A Tesco mélyreható vizsgálódásának hátterében Sir Terry Leahy, az áruházlánc ügyvezető igazgatója áll, többek között neki és a vásárlókhoz igényihez való alkalmazkodásának köszöhető, hogy a kiskereskedés ilyen eredményeket tudott elérni. A Tesco jelenleg 10 országban várja a vásárlókat, az éves nemzetközi forgalma pedig meghaladja a 10 milliárd fontot.

Azt, hogy az amerikai piacralépés mennyire komoly szándék Leahy úr részéről, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jobb kezének tartott Tim Masonnek, a Tesco marketing igazgatójának a kezébe adta a Tesco invázióának vezetését. Többek között megvásárolták a March Air Reserve Base nevű több mint 300,000 négyzetméter területű volt légibázist, hogy itt építsék meg ellátóközpontjukat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az üzletlánc Tesco Expressz áruházakat szeretne építeni a nyugati parton, ezek a nagyáruházak kicsinyített másai, amelyekből az elsők 1994-ben épültek meg, manapság pedig szinte ellepik a világot, 830 ilyen üzlet várja a vásárolni vágyókat Nagy-Britanniában, Thaiföldön, Japánban, Koreában, Malajziában, Törökországban és Írországban. A legkisebbek körülbelül 500 négyzetméter területűek, de a kaliforniai ipari ingatlanügynökök arról számoltak be, hogy ott a Tesco 1500-1600 négyzetméteres üzlethelységeket keresett.

Azonban nem felhőtlen az öröm és a bizakodás a Tesco háza táján, a befektetők kissé tartanak az amerikai
piacralépéstől, a rossz tapasztalatok, úgy mint a Catteau francia üzletlánc 1993-as felvásárlása, amely kudarcba fulladt, csak növelik az egyébként is "lélekvesztőnek" számító amerikai piac veszélyességét a részvényesek szemében, amelynek következtében a részvények árai is csökkenni kezdtek.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?