31 °C Budapest

Polcpénzből épülnek a hipermarketek - Mennyi az annyi?

Pénzcentrum
2006. augusztus 24. 11:00

Minden évben alku tárgyát képezi a polcpénz a kereskedők és a beszállítók között, az összeg nagysága pedig attól is függ, hogy az adott lánc hány áruházat akar még Magyarországon építeni.

Minden évben alku tárgyát képezi a polcpénz a kereskedők és a beszállítók között, az összeg nagysága pedig attól is függ, hogy az adott lánc hány áruházat akar még Magyarországon építeni - írja a Magyar Nemzet.

A multik beruházásaik egy részét tehát a magyar beszállítókkal fizettetik meg. A legtöbb pénzt a hipermarketek tartják vissza: itt több mint 10%-os is lehet a sarc, míg a szupermarketek megelégszenek 5-8%-os levonással. A diszkontok ennél is kevesebb pénzre tartanak igényt, sőt előfordul, hogy egyáltalán nem vonnak le semmit, mert a legolcsóbbak szeretnének lenni.

A polcpénz tartalmazza az úgynevezett listázási díjat is, a termelőnek tehát már azért is fizetnie kell, hogy a multikhoz beszállíthasson.

Ha a beszállító azt szeretné, hogy áruja szemmagasságba kerüljön, még többet kell fizetnie. Több olyan cég is van, mely évente 10-20 milliárd forint értékű árukészletet forgalmaz a hipermarketeken keresztül, tőlük 1-2 milliárd forintot is levonhatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A termelők szerint a helyzet az új kereskedelmi törvénnyel sem változott, pedig a beszállítók abban bíztak, a multik legalább felére csökkentik majd a polcpénzt.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?