22 °C Budapest

Elindult a vonatjegy ára - ki tudja hol áll meg?

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 09:00

Az áfaemelés hatására csaknem duplájával emeli meg a vonat- és buszjegyek árát a gazdasági tárca. Átlagosan 8,5 százalékkal kell többet fizetniük az utasoknak szeptember 1-jétől a MÁV és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. menetrend szerint közlekedő belföldi vonataira, 8,1 százalékkal pedig a Volán-társaságok távolsági autóbuszaira szóló jegyekért- írja a Népszabadság.

Az áfaemelés hatására csaknem duplájával emeli meg a vonat- és buszjegyek árát a gazdasági tárca. Átlagosan 8,5 százalékkal kell többet fizetniük az utasoknak szeptember 1-jétől a MÁV és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. menetrend szerint közlekedő belföldi vonataira, 8,1 százalékkal pedig a Volán-társaságok távolsági autóbuszaira szóló jegyekért.

A díjemeléseket az általános forgalmi adó 15 százalékos kulcsának 20 százalékra emelésével indokolta a gazdasági minisztérium. Az adóváltozás valóban drágítja a jegyárakat, azonban ez átlagosan csak 4,3 százalékos áremelést tett szükségessé

A tarifaváltozást ráadásul az év végén előreláthatólag újabb követi majd. A MÁV és a Volán-társaságok menetrendjének összehangolásán dolgozó gazdasági tárca a helyközi személyszállítás díjainak egységesítését lehetővé tevő tarifareform tervét szeptember végére állítja össze. Korábban szó volt róla, hogya diákok ingyen utazhatnak, azonban ez most a előre láthatóan "csúszik".

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44