Itt a Lidl sötét titka! - Mindennek ára van...

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 05:45

Korábban is lehetett hallani arról, hogy a világ egyik legdinamikusabban terjeszkedő diszkontlánca, a Lidl nem bánik éppen kesztyűs kézzel alkalmazottaival, az egyik német szakszervezet azonban most konkrét számokkal állt elő, mintegy alátámasztva a vádakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Lidl állítólag elnyomja alkalmazottait, akiknek minimum heti 45 órát kell dolgozniuk, a lengyel leányvállalatnál azonban állítólag a 16 órás munkanap sem ritka! A Ver. di nevű szakszervezet az érdekes adatokat egy kiadvány formájában osztotta meg a nagyközönséggel, melyben leírják, hogy valójában az alkalmazottak elnyomásának árán tudják a diszkontok ilyen olcsón kínálni a termékeket.

A Lidl üzleteiben a túlóra gyakorlatilag kötelező, a munkások szerveződését pedig igyekszik a cég minden eszközzel megakadályozni, a törvény adta kiskapukkal élve.

A Dieter Schwarz Group jelenleg 7,400 Lidl és Kaufland üzletet üzemeltet 23 európai országban, és a kontinens keleti részén további terjeszkedést fontolgat. A cégcsoport 2005-ben 40 milliárd euró profitot termelt, melynek fele a külföldi működésből származott, nem meglepő tehát, hogy Horvátország mellett Szlovéniában, a Balti államokban és Svájcban is új egységek megnyitását tervezi a menedzsment.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20