4 °C Budapest

Kipakolták a Tesco-t! - Megússzák a feljelentést?

Pénzcentrum
2006. augusztus 18. 05:45

Feldühödött brit vásárlók hada fordult a szigetország reklámügyekben illetékes hatóságához, mivel a meghirdetett akció ellenére szinte egyetlen Tesco üzletben sem találtak rá a leárazott laptopokra, videokamerákra és digitális fényképezőkre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A 20%-kal olcsóbban kínált áruk a Tesco bevallása szerint valóban nem voltak készleten, ám ez nem az ő hibájuk, mivel az akció kezdetekor gondoskodtak a racionális mértékű készlet-felhalmozásról, a vásárlók rohama azonban minden várakozást felülmúlt.

A reklámszövetség ebben igazat is adott a hipermarketnek, mely a hivatalos döntés szerint minden tőle elvárhatót megtett, hogy a készletszintet az akció erejéig megemelje. A tervezett készlet mennyiséget a Tesco illetékesei a korábbi kampányok tapasztalataira alapozták, azonban úgy tűnik, a vevők gyorsan szétkapkodták a boltot.

Mint ismeretes, hazánkban korábban hozott már olyan döntést a GVH, mely büntetéssel sújtotta azt az üzletet, mely képtelen volt elegendő készletet felhalmozni a meghirdetett akció idejére, így valótlan akcióval csalogatta a vevőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35