Vád előtt a Baumag vezetői

Pénzcentrum
2006. augusztus 4. 10:30

A Baumag Stratégiai fejlesztő Szövetkezet vezetői ellen feljelentést tettek az üzlettársak a BRFK-n, ahol az igazgatókat csalással, nagy értékben elkövetett hűtlenséggel és csődbűntettel vádolják.

A Baumag Stratégiai fejlesztő Szövetkezet vezetői ellen feljelentést tettek az üzlettársak a BRFK-n, ahol az igazgatókat csalással, nagy értékben elkövetett hűtlenséggel és csődbűntettel vádolják.

A Baumag cég több ezer befektetőt hitegetett azzal, hogy magasabb hozamot kínál befektetéseinél, mint a banki kamatok. A befektetők így formailag üzletrészt vásároltak, gyakorlatilag a magas hozam iránti vágy hajtotta őket- olvashatjuk a Népszabadságban.

A vállalat egy jól prosperáló cég látszatát keltette, ám hamar lelepleződött, heteken belül likviditási gondokkal küzdött, és csődöt jelentett be. A 12775 károsult közül közel kétezren tettek feljelentést azóta, akiknek a rendőrség szerint 32 milliárd forinttal tartozik a Baumag. A nyomozók szerint még van esély arra, hogy legalább egy részüket visszakapják.

A nyomozás ideje alatt több ingatlant és ingóságot foglalt le a rendőrség, ami a cég tulajdona volt. 307 épületet, 11 autót, 23 üzletrészt és 57 bankszámlát zároltak a hatóságok. A pert jövő év elejére tűzték ki, ítélet még később várható.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?