6 °C Budapest

Vád előtt a Baumag vezetői

Pénzcentrum
2006. augusztus 4. 10:30

A Baumag Stratégiai fejlesztő Szövetkezet vezetői ellen feljelentést tettek az üzlettársak a BRFK-n, ahol az igazgatókat csalással, nagy értékben elkövetett hűtlenséggel és csődbűntettel vádolják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Baumag Stratégiai fejlesztő Szövetkezet vezetői ellen feljelentést tettek az üzlettársak a BRFK-n, ahol az igazgatókat csalással, nagy értékben elkövetett hűtlenséggel és csődbűntettel vádolják.

A Baumag cég több ezer befektetőt hitegetett azzal, hogy magasabb hozamot kínál befektetéseinél, mint a banki kamatok. A befektetők így formailag üzletrészt vásároltak, gyakorlatilag a magas hozam iránti vágy hajtotta őket- olvashatjuk a Népszabadságban.

A vállalat egy jól prosperáló cég látszatát keltette, ám hamar lelepleződött, heteken belül likviditási gondokkal küzdött, és csődöt jelentett be. A 12775 károsult közül közel kétezren tettek feljelentést azóta, akiknek a rendőrség szerint 32 milliárd forinttal tartozik a Baumag. A nyomozók szerint még van esély arra, hogy legalább egy részüket visszakapják.

A nyomozás ideje alatt több ingatlant és ingóságot foglalt le a rendőrség, ami a cég tulajdona volt. 307 épületet, 11 autót, 23 üzletrészt és 57 bankszámlát zároltak a hatóságok. A pert jövő év elejére tűzték ki, ítélet még később várható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?