5 °C Budapest

Riadó! Nem vagyunk biztonságban...

Pénzcentrum
2006. augusztus 3. 15:00

A biztonsági szakértők már évek óta riogatják a laptopon internetezőket, hogy vigyázni kell a vezeték nélküli hálózatokra kapcsolódással, szavuknak pedig a napokban nyomatékot adtak egy rövid előadással, melynek keretén belül egyetlen perc alatt sikerrel támadták meg egy MacBook wireless kártyáját és annak vezérlőprogramját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A szakértők szerint a Microsoft és az Apple mostanra már kiemelt figyelmet fordít az operációs rendszerek biztonságára, ezért a támadóknak az illesztő-programok szintjére kell leásniuk a sikerhez.

A vezeték nélküli internetezést lehetővé tevő laptop-kártyák esetében azonban a gyártók a sebességet helyezik előtérbe a piacra dobásnál, így gyakran nem megfelelően tesztelt termékek kerülnek értékesítésre.

A wireless protokollok az esetek többségében túlkomplikáltak, a komplexitás pedig a hackerek legjobb barátja. Fontos persze kiemelni, hogy nem csak a Mac laptopokkal van baj, a bemutató azonban megfelelő választ váltott ki az Apple illetékeseiből, akik már együtt dolgoznak a szakértőkkel a probléma kiküszöbölésén.

Lehet, hogy ez a demonstráció fújt riadót és a gyártók végre komolyabban veszik a biztonsági követelményeket.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?