0 °C Budapest

Újabb razzia a Józsefvárosi piacon- semmiből sem tanulnak...

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 13:00

A józsefvárosi piac állandó 'hadszíntere' az adóhatóságnak, vám-és pénzügyőrségnek és az illegális árusoknak. A kereskedők nyolcvan százaléka nem ad számlát, de találtak olyan eladót is a hatóságok, aki maga árulta az üres számlakönyvet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A vámosok 22 millió forint értékben foglaltak le ismeretlen eredetű vagy hamisított árut a legutóbbi razzia alkalmával. Az átvizsgált 85 árus közül nyolcvan százalék nem adott számlát, de ez alkalommal is találtak olyan árusokat, akik nem bejelentett munkásokat foglalkoztatnak feketén.

Három boltnál szüneteltetni is kell a kereskedést, mert ők már visszaesőnek számítanak, így nagyobb büntetésre számíthattak a pénzbírságon túl. 22 millió forint értékben foglaltak le a vámosok illegális termékeket: olyanokat, melyek eredetét nem tudták bizonyítani az eladók, valamint a hamisított márkás napszemüvegek, focilabdák, ruházati termékek sem kerülhetnek már a vásárlók elé.

A számlatömbön kívül találtak még olyan illegális eszközöket, amelyeket nem lenne szabad a piacon árulni, mint például elektromos sokkolót.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20