0 °C Budapest

Kft.-t akarnak a legtöbben

Pénzcentrum
2006. július 28. 09:51

2006. június 30-án a regisztrált gazdasági szervezetek száma 1 millió 310 ezer volt, 20 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a KSH. A bejegyzett vállalkozások száma 18 ezerrel, a nonprofit szervezetek száma 2 ezerrel emelkedett. A költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma kismértékben csökkent. A regisztrált vállalkozások számának emelkedése kizárólag a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2006. június 30-án a regisztrált gazdasági szervezetek száma 1 millió 310 ezer volt, 20 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a KSH. A bejegyzett vállalkozások száma 18 ezerrel, a nonprofit szervezetek száma 2 ezerrel emelkedett. A költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma kismértékben csökkent.

A regisztrált vállalkozások számának emelkedése kizárólag a nyilvántartott társas vállalkozások számának emelkedését mutatja. Számuk az elmúlt 12 hónapban 18 ezerrel emelkedett, miközben az egyéni vállalkozások száma szinte nem változott.

2006. június 30-án 508 ezer társas vállalkozást tartottak nyilván, 3.7%-kal többet, mint 1 évvel korábban. A legnagyobb mértékben a korlátolt felelősségű társaságok száma bővült - egy év alatt 15 ezerrel, 7%-kal; a félév végén meghaladta a 232 és fél ezret. A másik népszerű gazdálkodási forma, a betéti társaságok száma az elmúlt 12 hónapban 1700-zal (kevesebb mint 1%-kal) növekedett, számuk június 30-án 221 és fél ezer volt. E két gazdálkodási forma teszi ki az összes társas vállalkozás közel 90%-át.


2006 I. félévének végén a nyilvántartott egyéni vállalkozások száma 710 és fél ezer volt. Számuk az elmúlt egy év alatt szinte nem változott. A regisztrált egyéni vállalkozók 65.8%-ának volt vállalkozói igazolványa, számukban 1.2%-os, 5 és fél ezres csökkenés következett be a 2005. júniusi állapothoz képest.

Főtevékenység szerint vizsgálva a vállalkozásokat folytatódott a két legjelentősebb nemzetgazdasági ágban az a több éve tartó folyamat, melynek következtében az ingatlanügyletek, gazdasági szolgáltatás nemzetgazdasági ág részaránya folyamatosan emelkedik; a kereskedelem, javítás nemzetgazdasági ág részaránya pedig enyhe csökkenést mutat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2006. június végén a legtöbb vállalkozást az ingatlanügyletek, gazdasági szolgáltatás nemzetgazdasági ágban tartották nyílván (37.4%), ezt követte a kereskedelem, javítás (17.9%). E két nemzetgazdasági ágban tevékenykedik a vállalkozások több mint a fele. A többi nemzetgazdasági ág részesedése a következő volt: építőipar 8.0%; ipar 7.0%; egyéb közösségi, személyi szolgáltatás és egyéb tevékenység 6.7%; szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás 6.0%; mezőgazdaság, erdőgazdálkodás 4.5%; szállítás, posta, távközlés 3.9%; oktatás 3.2%; pénzügyi tevékenység 3.1%; egészségügy 2.3%.

2006 I. félévében közel 48 ezer új vállalkozást jegyeztek be, a bejegyzések száma 3 és fél ezerrel haladta meg a 2005. I. félévi bejegyzések számát, és azonos mértékű volt a 2005. II. félévi regisztrációkkal. Az új bejegyzések száma mind a társas vállalkozások, mind az egyéni vállalkozások körében magasabb volt az előző év azonos időszakához képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20