Baj van az olcsó csokival?

Pénzcentrum
2006. július 25. 16:00

Csoki-kommandóra készülnek a hazai minőségi csokoládégyártó cégek, mert a piacot elárasztották a rossz minőségű, de nagyon olcsó külföldi import cikkek. Az összefogás tagjai a gyenge minőségű áruk kiszorítására 'szakosodnának', hogy megvédjék a hazai minőséget.Horváth Imre, a Sweet Point Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy rossz importok szorítják ki az olyan termékeket, amelyek évtizedek óta európai hírnévvel rendelkeznek. Minél nagyobb profit érdekében a hipermarketek és a kereskedők miatt háttérbe szorulnak a hazai édességgyártók. Holott a minőség nem feltétlenül jár együtt a magas árakkal.

Ha megszorító intézkedéseket hoznak, akkor ugyancsak a külföldi áruk malmára hajtják a vizet, hiszen kénytelenek lesznek árat emelni, amit az import áruk nem fognak követni. Pavlova Olga, a Detki Keksz Kft. igazgatója szerint az lehet az egyetlen megoldás, ha folyamatos innovációt állandó megújulás követ.

A multinacionális vállalatok termékei ellen nem tudják felvenni a hazai gyártók a versenyt, mert sokkal olcsóbban állítják elő termékeiket, és reklám helyett az alacsony árakkal szeretnék megfogni a vásárlókat.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?