Baj van az olcsó csokival?

Pénzcentrum
2006. július 25. 16:00

Csoki-kommandóra készülnek a hazai minőségi csokoládégyártó cégek, mert a piacot elárasztották a rossz minőségű, de nagyon olcsó külföldi import cikkek. Az összefogás tagjai a gyenge minőségű áruk kiszorítására 'szakosodnának', hogy megvédjék a hazai minőséget.Horváth Imre, a Sweet Point Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy rossz importok szorítják ki az olyan termékeket, amelyek évtizedek óta európai hírnévvel rendelkeznek. Minél nagyobb profit érdekében a hipermarketek és a kereskedők miatt háttérbe szorulnak a hazai édességgyártók. Holott a minőség nem feltétlenül jár együtt a magas árakkal.

Ha megszorító intézkedéseket hoznak, akkor ugyancsak a külföldi áruk malmára hajtják a vizet, hiszen kénytelenek lesznek árat emelni, amit az import áruk nem fognak követni. Pavlova Olga, a Detki Keksz Kft. igazgatója szerint az lehet az egyetlen megoldás, ha folyamatos innovációt állandó megújulás követ.

A multinacionális vállalatok termékei ellen nem tudják felvenni a hazai gyártók a versenyt, mert sokkal olcsóbban állítják elő termékeiket, és reklám helyett az alacsony árakkal szeretnék megfogni a vásárlókat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20