Rettegés a Balatonon - Túlélés kizárva?

Pénzcentrum
2006. május 31. 09:00

A nyár közeledtével újraindul a balatoni vállalkozók panaszáradata, a legfrissebb felvonásban a Népszabadságot biztosították arról, hogy most már biztosan sokan lehúzzák a rolót, nincs tovább túlélés. Az árak várhatóan nem emelkednek idén a magyar tengernél. Lássuk, mire számíthatunk!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Előrejelzések szerint az idei nyár szinte teljesen alkalmatlan lesz nyaralásra, a rossz időjárás pedig sok partmenti vendéglátót és kereskedőt arra késztet, hogy ki se nyisson. A néhány százezer forinttól 1.5-2 millióig terjedő bérleti díjakat alacsony forgalom mellett szinte képtelenek kigazdálkodni a vállalkozók.

Tavaly az esős idő miatt rengeteg foglalást töröltek, augusztusban pedig a bejelentkezett turisták elmaradása mellett jellemzően még a szállóvendégek is hazautaztak.

A balatoni vállalkozók most úgy tűnik, tényleg összefognak és forrásaikat egyesítve lépnek majd fel a tó marketingelése érdekében. Mindez persze kevés lehet, ha az idő rossz, az emberek inkább a horvát tengerpartra mennek és nyakunkon a foci-vb, mely gyakorlatilag kihúzza a programból a júniust.

A kiutat a wellness- és gyógyszállók jelenthetik, ezeknek ugyanis nincs különösebb foglaltsági gondjuk.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?