11 °C Budapest

Etyekwood - A film elkezdődött!

Pénzcentrum
2006. május 26. 09:00

A szakhatósági engedélyek megszerzését követően Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése; a hat stúdióból álló, világszínvonalú filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak - közölte Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója. A kivitelezésbe és az üzemeltetésbe helyi vállalkozók is bekapcsolódhatnak.

A jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések teszteléséhez, kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény. A filmgyár minden tekintetben a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexumnak készül.

A gigantikus méretű filmgyárban hat stúdiót építenek. A legkisebb 1100 négyzetméter, a legnagyobb 6300 négyzetméter alapterületű lesz. Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, "vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel.

Az egykori katonai bázison már elbontották a hátrahagyott bunkereket, épületeket. Megkezdődött a terepmunkák első szakasza, rövidesen elindul a filmgyárhoz vezető és a községet elkerülő út építése is. A napokban felvonultak az óriásgépek, és megkezdődött a beruházás kivitelezése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A stúdió felépítésénél és üzemeltetésénél a helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítanak a munkálatokba való bekapcsolódáshoz. A munkákat versenytárgyaláson nyerhetik el.

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. A filmgyár alapműködtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a produkciók forgatásának idején a dolgozói létszám 1000-1500-ra is megnőhet. Az ügyvezetők tájékoztatása szerint a nemzetközi filmvilággal már megkezdték a kapcsolatépítést, és a következő hónapokban széles körben ismertetik tovább az etyeki filmgyár nyújtotta lehetőségeket, hogy pontosan felmérjék a várható forgatási igényeket is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem