Etyekwood - A film elkezdődött!

Pénzcentrum
2006. május 26. 09:00

A szakhatósági engedélyek megszerzését követően Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése; a hat stúdióból álló, világszínvonalú filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak - közölte Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója. A kivitelezésbe és az üzemeltetésbe helyi vállalkozók is bekapcsolódhatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések teszteléséhez, kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény. A filmgyár minden tekintetben a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexumnak készül.

A gigantikus méretű filmgyárban hat stúdiót építenek. A legkisebb 1100 négyzetméter, a legnagyobb 6300 négyzetméter alapterületű lesz. Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, "vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel.

Az egykori katonai bázison már elbontották a hátrahagyott bunkereket, épületeket. Megkezdődött a terepmunkák első szakasza, rövidesen elindul a filmgyárhoz vezető és a községet elkerülő út építése is. A napokban felvonultak az óriásgépek, és megkezdődött a beruházás kivitelezése.

A stúdió felépítésénél és üzemeltetésénél a helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítanak a munkálatokba való bekapcsolódáshoz. A munkákat versenytárgyaláson nyerhetik el.

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. A filmgyár alapműködtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a produkciók forgatásának idején a dolgozói létszám 1000-1500-ra is megnőhet. Az ügyvezetők tájékoztatása szerint a nemzetközi filmvilággal már megkezdték a kapcsolatépítést, és a következő hónapokban széles körben ismertetik tovább az etyeki filmgyár nyújtotta lehetőségeket, hogy pontosan felmérjék a várható forgatási igényeket is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?