23 °C Budapest

Etyekwood - A film elkezdődött!

Pénzcentrum
2006. május 26. 09:00

A szakhatósági engedélyek megszerzését követően Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése; a hat stúdióból álló, világszínvonalú filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak - közölte Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója. A kivitelezésbe és az üzemeltetésbe helyi vállalkozók is bekapcsolódhatnak.

A jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések teszteléséhez, kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény. A filmgyár minden tekintetben a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexumnak készül.

A gigantikus méretű filmgyárban hat stúdiót építenek. A legkisebb 1100 négyzetméter, a legnagyobb 6300 négyzetméter alapterületű lesz. Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, "vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel.

Az egykori katonai bázison már elbontották a hátrahagyott bunkereket, épületeket. Megkezdődött a terepmunkák első szakasza, rövidesen elindul a filmgyárhoz vezető és a községet elkerülő út építése is. A napokban felvonultak az óriásgépek, és megkezdődött a beruházás kivitelezése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A stúdió felépítésénél és üzemeltetésénél a helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítanak a munkálatokba való bekapcsolódáshoz. A munkákat versenytárgyaláson nyerhetik el.

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. A filmgyár alapműködtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a produkciók forgatásának idején a dolgozói létszám 1000-1500-ra is megnőhet. Az ügyvezetők tájékoztatása szerint a nemzetközi filmvilággal már megkezdték a kapcsolatépítést, és a következő hónapokban széles körben ismertetik tovább az etyeki filmgyár nyújtotta lehetőségeket, hogy pontosan felmérjék a várható forgatási igényeket is.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?