34 °C Budapest

Kiszerettünk a dobozosból - Milyen sört iszunk?

Pénzcentrum
2006. május 25. 09:30

Átrendeződésnek lehetünk tanúi a hazai sörpiacon a 2004 novemberében elfogadott, az újratölthető csomagolást előnyben részesítő termékdíjtörvény miatt - derül ki az ACNielsen tanulmányából.Az olcsó import dobozos sörök áradata 2004 májusában indult el, mellyel párhuzamosan az átlagáruk is csökkent, az év végére 230 Ft-ra. A termékdíjnak köszönhetően 2005 áprilisára a dobozos sörök kiskereskedelmi átlagára 273 Ft-ra emelkedett, míg az üvegeseké 267 Ft volt. idén januárban a dobozosok literenkénti átlagára 265 Ft-ra, az üvegeseké 251 Ft-ra csökkent - írja a Világgazdaság.

A fémdoboz ugyan még mindig domináns a kiszerelések piaci arányait vizsgálva, a mennyiségban mért részesedése a 2005 május - 2006 áprilisi időszakban az egy évvel korábbi 59%-ról 51%-ra csökkent. Az üveges termékek 7 %ponttal, 47%-ra növelték részesedésüket.

A tanulmány szerint az üveges sörök 64%-a a 400 négyzetméteresnél kisebb élelmiszerboltokban kerül megvásárlásra.

Az összes eladott mennyiség háromnegyedét a világos sörök teszik ki. Egy éves távlatban az egész piac mennyiségben mérve 7, értékben 6%-kal esett vissza.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?