7 °C Budapest

Nap végi visszaerősödés

Pénzcentrum
2006. május 15. 17:18

265.5 Ft-ot kellett adni egy euróért a nap végén a bankközi piacon, ami kb. 3 Ft-tal jelent erősebb árfolyamot a nap eleji jelentős gyengüléshez képest. Az állampapírpiacon a hozamok 5-15 bp-tal emelkedtek. Az összességében negatív folyamatoknál különös hangsúlyt kapott a török deviza és eszközpiacok gyengülése. eurhufcompA nap eleji forinteladási pánik után mérsékelt erősödés következett, a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

265.5 Ft-ot kellett adni egy euróért a nap végén a bankközi piacon, ami kb. 3 Ft-tal jelent erősebb árfolyamot a nap eleji jelentős gyengüléshez képest. Az állampapírpiacon a hozamok 5-15 bp-tal emelkedtek. Az összességében negatív folyamatoknál különös hangsúlyt kapott a török deviza és eszközpiacok gyengülése.

eurhufcomp
eurhufcomp

A nap eleji forinteladási pánik után mérsékelt erősödés következett, a nap végére már "csak" 265.5 Ft-ot kellett adni egy euróért. Ez nagyságrendileg megegyezett a pénteki zárószinttel, illetve annál kicsit erősebb volt.

A másodlagos állampapírpiacon a hozamok 5-15 bp-tal emelkedtek a referenciaszintek alapján, ugyanakkor a délután összességében a hozamemelkedés még jelentősebb volt (a referenciaszinteket fél 3 körül állapítják meg), 20-25 bp-os.

A forint iránti mérsékelt bizalom egyfajta gesztus is lehet a piac részéről. A befektetők ezek alapján bíznak a leendő kormány pénzügyi kiigazító lépéseiben. Ezek hiányában a forint további erős eladói nyomás alá kerülhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?