2 °C Budapest

Titkolózik a Tesco - Nagy átverés készül a háttérben?

Pénzcentrum
2006. május 8. 05:30

Egyre többen beszélnek a Tesco "hazájában", Nagy-Britanniában a vállalat sötét ügyeiről, várhatóan a versenyjogi hatóságok is vizsgálatot indítanak, ugyanis többeket egyre komolyabban foglalkoztat annak a gyanúja, hogy a cég titokban földbankot hozott létre és megveszi a kiskereskedelmi fejlesztésekre alkalmas telkeket versenytársai elől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Ezzel önmagában talán nem is lenne baj, ám a területeket továbbértékesítik olyan szerződéses megkötésekkel, hogy az elkövetkező 25 évben nem létesülhetnek rajtuk kiskereskedelmi egységek. Ezzel elvágják versenytársaik terjeszkedési útját és korlátozzák a versenyt.

A vállalat vezetése tagadja, hogy létesítettek volna külön egységet a fenti feladatok ellátására, a hivatalos álláspont szerint a telkeket mindig saját célú fejlesztésre vették, csak sokszor végül meggondolták magukat. A korlátozó passzusok pedig állítólag a helyi hatóságok kérésére kerültek bele a szerződésekbe.

A Föld barátai nevű szervezet képviselői szerint azonban egyértelmű, hogy a Tesco mindenkit átver, hogy mesterségesen korlátozza a versenyt.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18