6 °C Budapest

Auchan: napok vannak hátra a sztrájkig?

Pénzcentrum
2006. április 25. 09:45

Amint arról korábban beszámoltunk, sztrájkbizottság alakult az Auchan Magyarország hipermarketláncnál, hogy így kényszerítsék ki a bértárgyalást. Jean-Paul Filliat vezérigazgató nem érti, hogy miért a sajtóból értesült a lépésekről, amikor a cég mindig nyitott a tárgyalásokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Amint arról korábban beszámoltunk, sztrájkbizottság alakult az Auchan Magyarország hipermarketláncnál, hogy így kényszerítsék ki a bértárgyalást. Jean-Paul Filliat vezérigazgató nem érti, hogy miért a sajtóból értesült a lépésekről, amikor a cég mindig nyitott a tárgyalásokra - írja a Világgazdaság.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete által megfogalmazott észrevételekre a vezetés írásban foglalta össze ajánlatait, közel két hétig azonban hiába vártak választ, ehelyett sztrájkbizottság alakult.

A KASZ elnöke szerint a menedzsment által kínált 10%-os béremelés csak 600 embert érintett, a cég pedig nem volt hajlandó javítani ajánlatain, így akár egy héten belül is létrejöhet a törvényes figyelmeztető sztrájk, miközben az egyeztetések folynak.

Az Auchannál már tavaly is kisebb volt a béremelés, mint a szakmai átlag, a bérszint ugyanakkor meghaladja az ágazatra jellemző értéket. A dolgozók hidegétkezési utalványokat is követenek az áruházakban felszolgált 160 Ft-os menü helyett.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?