0 °C Budapest

Ki kezdi a vitát? - Kisorsolták

Pénzcentrum
2006. április 3. 15:00

Orbán Viktor, Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, Dávid Ibolya sorrendet sorsoltak ki a négypárti miniszterelnök-jelölti vitára, amelyet csütörtök este tartanak. Egy nappal korábban Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáját a szocialista jelölt kezdi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Orbán Viktor, Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, Dávid Ibolya sorrendet sorsoltak ki a négypárti miniszterelnök-jelölti vitára, amelyet csütörtök este tartanak. Egy nappal korábban Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáját a szocialista jelölt kezdi – írja az InfoRadio.hu
A Gyurcsány-Orbán vitán elsőként a mezőgazdaságról tárgyalnak, majd az adókról és a költségvetésről, az otthonteremtésről, a családtámogatásról, és az egészségügyről. A hatodik téma az oktatás lesz, ezt követi a gazdaságpolitika, a munkahelyteremtés, végül a nyugdíjak, a bérek és a megélhetés kérdése kerül terítékre.
A két nagy párt miniszterelnök-jelöltje az április 5-ei vita elején és végén is 2-2 percben összegezheti gondolatait. A vitatott kérdésekben egyikük három percben fejtheti ki álláspontját, amelyre a másik jelölt egy percben reagálhat, majd saját álláspontját szintén három percben mondhatja el, ezután az első felszólaló válaszolhat az elhangzottakra.
Április 6-án Orbán Viktor (Fidesz) kap elsőként megszólalási lehetőséget, őt követi Kuncze Gábor (SZDSZ), Gyurcsány Ferenc (MSZP) és Dávid Ibolya (MDF). Elsőként a munkahelyteremtésről, majd az egészségügyről, a korrupcióról és a fejlesztésekről vitáznak a kormányfőjelöltek.

Az egyenként 90 perces vitákat a Magyar Televízió rendezi. Április 5-én az állami televízió két munkatársa, Rábai Balázs és Süveges Gergely lesz a moderátor, a négypárti estet pedig a TV2 és az RTL Klub egy-egy munkatársa vezeti majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20