Reggeli torna Gyurcsánnyal

Pénzcentrum
2006. február 7. 16:15

Mindennapos kötelező testnevelést vezetne be az MSZP az általános iskolákban - derül ki a párt programjából. A Fidesz szerint a rendszer bevezetésével "reggeltől estig" folynának a tornaórák - írja a hirszerzo.hu

Mindennapos kötelező testnevelést vezetne be az MSZP az általános iskolákban – derül ki a párt programjából. A Fidesz szerint a rendszer bevezetésével „reggeltől estig” folynának a tornaórák – írja a hirszerzo.hu
 
A jelenlegi törvényben az szerepel, hogy az iskolának lehetőséget kell biztosítania a mindennapos testmozgásra. Arató Gergely oktatási államtitkár szerint ezen változtatna az MSZP: a program nyolc év alatt valósulna meg, és folyamatosan teremtenék meg a még hiányzó feltételeket.
Az Oktatási Minisztérium adatai szerint ugyanis jelenleg az ország 3613 általános iskolájából 1276-ban nincs tornaterem; igaz, ezek közül vannak olyan intézmények, ahol úgynevezett „tornaszobákat” azért kialakítottak. Idén egy pályázat keretében 32 iskola nyert pénzt sportcélú beruházásokra, emellett szintén még az idén 100 új uszoda vagy tornaterem építése kezdődik meg a már épülő négyszáz mellett.
A Fidesz oktatáspolitikusa, Sió László szerint a kérdés komoly iskolaszervezési feladatokkal járna. „Számításaink szerint sok iskolában még egy tornatermet kellene építeni, vagy pedig reggeltől estig zajlanának a testnevelés órák” – mondta az ellenzéki párt oktatási műhelyének vezetője. Sió szerint a jelenlegi szabályozás – amely szerint például a szüneteket össze lehet vonni testmozgás céljából – „a katonaságra emlékeztet”.

„Programnak nagyon szépen hangzik, de nem hiszem, hogy felső tagozatban ez megvalósítható, három, maximum négy óra lehet a reális” – mondta a Hírszerzőnek Frenkl Róbert a Testnevelési Egyetem tanára, aki szerint az elképzelés célja is vitatható. „Nem hiszem, hogy a kötelező tornaórákat kellene erőltetni, a testnevelésnek készségek elsajátítását kell céloznia, és emellett az iskolai sportot kell fejleszteni” – mondta Frenkl

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm