4 °C Budapest

Címke: testnevelés óra (13 cikk)

Pénzcentrum | 2019. augusztus 25. 07:03

Több mint 1000 tanár hiányzik az oktatásból: ezekben a megyékben a legsúlyosabb a helyzet

Több ezer pedagógusra lenne szükség jelenleg is az iskolákban, másfél héttel az iskolakezdés előtt: a fővárosban és Pest megyében van a legnagyobb munkaerőhiány. A keresett szakok közül kiemelkedik az angol és a német, a testnevelés, de az örök hiányszakmák a fizika-kémia szak is. Rengeteg gyógypedagógusi hely szintén betöltetlen.

HelloVidék | 2019. augusztus 12. 08:16

Rémdrága lesz idén az iskolakezdés: mutatjuk az árakat

Mához három hétre kezdődik a 2019/20-as tanév, a következő hetek anyagilag (is) igencsak megterhelik majd a családokat - hívja fel a figyelmet a HelloVidék. A hírportál beszerezte a diákok számára szükséges eszközök listáját.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 1. 08:07

Indul a tanév: ezek a legfontosabb változások

Szeptember 3-án, hétfőn mintegy 1,3 millió tanuló kezdi meg a 2012/2013-as tanévet. Az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak a tanévkezdés, bár a tankönyvek ára jellemzően nem változott az előző évhez képest. Fokozatosan hatályba lép az új köznevelési törvény, amelynek most szeptembertől hatályos passzusa a mindennapos testnevelésre és a tankötelezettség korábbi befejeződésére vonatkozó szabályozás.

Pénzcentrum | 2006. február 7. 16:15

Reggeli torna Gyurcsánnyal

Mindennapos kötelező testnevelést vezetne be az MSZP az általános iskolákban - derül ki a párt programjából. A Fidesz szerint a rendszer bevezetésével "reggeltől estig" folynának a tornaórák - írja a hirszerzo.hu