20 °C Budapest

Így kerüld el a családi katasztrófát februárban: pár száz forintba kerül a védelem

2020. január 31. 05:39

A síszezon kellős közepén vagyunk, és egyre több külföldre utazó magyar dönt úgy, hogy síbiztosítást köt az utazás előtt. A biztosítás díja a társaságoktól függően 1000-3000 forint között alakul, a legnagyobb különbségek azonban nem ebben vannak. Az alábbi gyűjtésünkben néhány biztosítótársaság síbiztosítási termékét nézzük meg: a díj mellett bemutatjuk, hogy mekkora összeghatárig terjed a kártérítés, és milyen egyéb elemek vannak benne.

Egyáltalán nem ajánlott síbiztosítás nélkül elindulni síelni. Ha esetleg síelés közben elesünk, vagy akár ennél rosszabb dolog történik, a kórházi ellátásnak milliós költségei is lehetnek, amit bizony nekünk kell kifizetnünk. Az életbiztosításunk nem feltétlenül fizeti ki ezt, az utasbiztosítások zöme pedig tételesen kizárja a különféle sporttevékenységek során szenvedett baleseteknél a kártérítést. Erre a célra találták fel a különféle sporttevékenységekre köthető utasbiztosításokat. Az alábbi gyűjtésben mi a síbiztosításokat vesszük górcső alá, a teljesség igénye nélkül.

Aegon

Az Aegonnál a helikopteres és orvosi költségeket 60 és 125 millió forintig állja a Szlalom-Arany és a Szlalom-Platina csomag. Mindkét esetben fizet a biztosító a pályán kívüli síbalesetekért is, valamint - és ez meglehetősen ritka dolog - a poggyász késésért is fizet, igaz, egészen kis összeget.

Összehasonlításban magas még a balesetből eredő állandó egészségkárosodás esetén fizetett összeg. Viszont a díja sem kicsi, ha összehasonlítjuk a többivel: 2550 és 2750, igaz, ebből az autós asszistencia tesz ki 1800 forintot.

Allianz

Az Allianznál meglehetősen alacsonyak a díjak, már nagyjából 1000 forintért köthetünk biztosítást egy napra, és a platina verzónál egész magasak a kártérítési értékhatárok, a helikopteres és hegyi mentést például limit nélkül megtérítik.

A sürgősségi ellátást az arany verzió is 50 millió forint értékhatárig téríti, de sajnálatos eseménynél, mint például a baleseti halál, 4 és 6 millió forintot utalnak át a hozzátartozóknak. A biztosításhoz tartozik jogvédelmi csomag és felelősségbiztosítás is, viszonylag magas értkhatárig.

AXA

Az AXÁ-nál is vannak alacsony díjú síbiztosítások: 365 forintért például köthetünk, cserébe viszont sok elemről le kell mondanunk. Átfogóbb a Komfort és az Excellence csomag, ott már egészen magas összeghatárokat láthatunk.

Az Excellence-t érdemesebb lehet megkötni, mert a napi díjban nem sokkal drágább a Komfortnál, de az orvosi költségek térítési összeghatára százszoros: 50 millió helyett 5 milliárd - bár a valósághoz hozzátartozik, hogy ekkora költségek aligha merülhetnek fel, és még szerencsétlen esetben is elég lehet a Komfort. A Referencia viszont egyértelműen nem éri meg a spórolást: az orvosi költségeket ugyan 25 millió forintig állja, de alig van benne más elem.

Generali

A Generalinál háromféle opció közül is választhatunk, a díjak: 1 340, 900 és 700 forint. A mentővel történő szállításlrt 10, 5 és 2,5 milliót fizet a biztosító, a helikopteres mentésért 20, 10 és 5 millió forintot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Található benne egy krónikus betegésgek esetén fizető elem is: ha egyébként stabil állapotunk véletlenül rosszabbá válik a síelés alatt, akkor 10, 5 és 2,5 millió forintot fizetnek a különféle variánsok.

K&H

A K&H biztosítása relatíve drága, 1 810, 2 235 és 2 925 forintba kerülnek az altípusok, az összegek között viszont nagyobb az eltérés: a sürgősségi ellátásnak 5,7, 11,4 és 45,6 millió forint az összeghatára.

Baleseti rokkantságnál viszont ezek az összegek magasabbak: 3, 6 és 10 millió forint. A betegszállításnak nincs limitje, igaz, az sok esetben nem is jelent milliós tételt (a kutatással járó mentés külön elemnek minősül).

Union

Az Unionnál szintén meglehetősen magas összeghatárokkal találkozhatunk: a betegség esetén 10, 50 és 200 millió forintot fizet a biztosító, annak függvényében, hogy melyik biztosítást kötjük meg.

Balesetnél ugyanekkorák ezek az összegek. Mindegyik altípus tartalmaz felelősségbiztosítási és vagyonbiztosítási elemet. A napidíjak cserébe magasak: 3 400, 3 900 és 4 600 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm