2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Így kerüld el a családi katasztrófát februárban: pár száz forintba kerül a védelem


A síszezon kellős közepén vagyunk, és egyre több külföldre utazó magyar dönt úgy, hogy síbiztosítást köt az utazás előtt. A biztosítás díja a társaságoktól függően 1000-3000 forint között alakul, a legnagyobb különbségek azonban nem ebben vannak. Az alábbi gyűjtésünkben néhány biztosítótársaság síbiztosítási termékét nézzük meg: a díj mellett bemutatjuk, hogy mekkora összeghatárig terjed a kártérítés, és milyen egyéb elemek vannak benne.

Egyáltalán nem ajánlott síbiztosítás nélkül elindulni síelni. Ha esetleg síelés közben elesünk, vagy akár ennél rosszabb dolog történik, a kórházi ellátásnak milliós költségei is lehetnek, amit bizony nekünk kell kifizetnünk. Az életbiztosításunk nem feltétlenül fizeti ki ezt, az utasbiztosítások zöme pedig tételesen kizárja a különféle sporttevékenységek során szenvedett baleseteknél a kártérítést. Erre a célra találták fel a különféle sporttevékenységekre köthető utasbiztosításokat. Az alábbi gyűjtésben mi a síbiztosításokat vesszük górcső alá, a teljesség igénye nélkül.

Aegon

Az Aegonnál a helikopteres és orvosi költségeket 60 és 125 millió forintig állja a Szlalom-Arany és a Szlalom-Platina csomag. Mindkét esetben fizet a biztosító a pályán kívüli síbalesetekért is, valamint - és ez meglehetősen ritka dolog - a poggyász késésért is fizet, igaz, egészen kis összeget.

Összehasonlításban magas még a balesetből eredő állandó egészségkárosodás esetén fizetett összeg. Viszont a díja sem kicsi, ha összehasonlítjuk a többivel: 2550 és 2750, igaz, ebből az autós asszistencia tesz ki 1800 forintot.

Allianz

Az Allianznál meglehetősen alacsonyak a díjak, már nagyjából 1000 forintért köthetünk biztosítást egy napra, és a platina verzónál egész magasak a kártérítési értékhatárok, a helikopteres és hegyi mentést például limit nélkül megtérítik.

A sürgősségi ellátást az arany verzió is 50 millió forint értékhatárig téríti, de sajnálatos eseménynél, mint például a baleseti halál, 4 és 6 millió forintot utalnak át a hozzátartozóknak. A biztosításhoz tartozik jogvédelmi csomag és felelősségbiztosítás is, viszonylag magas értkhatárig.

AXA

Az AXÁ-nál is vannak alacsony díjú síbiztosítások: 365 forintért például köthetünk, cserébe viszont sok elemről le kell mondanunk. Átfogóbb a Komfort és az Excellence csomag, ott már egészen magas összeghatárokat láthatunk.

Az Excellence-t érdemesebb lehet megkötni, mert a napi díjban nem sokkal drágább a Komfortnál, de az orvosi költségek térítési összeghatára százszoros: 50 millió helyett 5 milliárd - bár a valósághoz hozzátartozik, hogy ekkora költségek aligha merülhetnek fel, és még szerencsétlen esetben is elég lehet a Komfort. A Referencia viszont egyértelműen nem éri meg a spórolást: az orvosi költségeket ugyan 25 millió forintig állja, de alig van benne más elem.

Generali

A Generalinál háromféle opció közül is választhatunk, a díjak: 1 340, 900 és 700 forint. A mentővel történő szállításlrt 10, 5 és 2,5 milliót fizet a biztosító, a helikopteres mentésért 20, 10 és 5 millió forintot.

Található benne egy krónikus betegésgek esetén fizető elem is: ha egyébként stabil állapotunk véletlenül rosszabbá válik a síelés alatt, akkor 10, 5 és 2,5 millió forintot fizetnek a különféle variánsok.

K&H

A K&H biztosítása relatíve drága, 1 810, 2 235 és 2 925 forintba kerülnek az altípusok, az összegek között viszont nagyobb az eltérés: a sürgősségi ellátásnak 5,7, 11,4 és 45,6 millió forint az összeghatára.

Baleseti rokkantságnál viszont ezek az összegek magasabbak: 3, 6 és 10 millió forint. A betegszállításnak nincs limitje, igaz, az sok esetben nem is jelent milliós tételt (a kutatással járó mentés külön elemnek minősül).

Union

Az Unionnál szintén meglehetősen magas összeghatárokkal találkozhatunk: a betegség esetén 10, 50 és 200 millió forintot fizet a biztosító, annak függvényében, hogy melyik biztosítást kötjük meg.

Balesetnél ugyanekkorák ezek az összegek. Mindegyik altípus tartalmaz felelősségbiztosítási és vagyonbiztosítási elemet. A napidíjak cserébe magasak: 3 400, 3 900 és 4 600 forint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó