22 °C Budapest
Tel Avivs building boom creates an assortment of new High Rise office and apartment buildings.

Váratlan döntést hozott az egyik légitársaság: nem repülnek a magyarok által is kedvelt városba

2024. április 16. 16:15

Az EasyJet légitársaság bejelentette, hogy az izraeli biztonsági helyzet miatt október 27-ig felfüggeszti Tel-Avivba irányuló járatait az Irán által Izrael ellen végrehajtott rakéta- és dróntámadások miatt - jelentette a BBC.

Az EasyJet légitársaság bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban nem indít járatokat Tel-Avivba. Ez a döntés azután született, hogy Irán rakéta- és dróntámadásokat intézett Izrael ellen a hétvégén. A légitársaság október 23-ig tervezte a járatok felfüggesztését, de később ezt meghosszabbította október 27-ig. Az intézkedést az izraeli helyzet változékonyságával indokolták.

Az újraindítás után nem sokkal, amelyet a Hamász izraeli támadása és a Gázai övezetben kirobbant háború követett, az EasyJet most ismét szünetelteti Tel-Avivba irányuló járatait. A légitársaság ügyfeleinek több lehetőséget is felajánlott, többek között a jegyár teljes visszatérítését.

A konfliktus hátterében Irán áll, amely válaszlépéseket hajtott végre egy damaszkuszi konzulátus elleni bombázás után. Bár Izrael nem vállalta magára a támadást, amely során több iráni parancsnok életét vesztette el, általános vélekedés szerint ők állnak a művelet mögött.

A helyzet tovább bonyolódik annak kapcsán, hogy Izrael hogyan reagál majd az iráni támadásra. Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter szerint az Iránnal való konfliktus még nem ért véget. Az EasyJet ezekre a fejleményekre reagálva döntött úgy, hogy felfüggeszti Tel-Avivba irányuló járatait a nyári szezon hátralévő részében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm