2 °C Budapest
Budapest, Veres Pálné street, taxi moving along parked cars

Újabb hatósági árat vezetett be a kormány: itt a friss rendelet, mutatjuk a részleteket

2023. január 26. 09:04

Hatósági árat vezettek be a taxitarifákra egy kormányrendelettel. A főváros szerdán szavazott meg díjemelést, viszont rugalmasabbá tette volna az árszabályozást, ami állítólag nem tetszett a taxis szervezeteknek.

A kormány hatósági árat vezetett be a taxitarifákra. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a vészhelyzet ideje alatt nem lehet változtatni a rendelet kiadásának napján hatályos tarifán. A kormány az Ukrajna területén zajló fegyveres konfliktusra és humanitárius katasztrófával indokolta a lépést.

A települési önkormányzat a hatósági ár mértékét megváltoztathatja, de csak rögzített árat állapíthat meg, legmagasabb hatósági ár nem alkalmazható. Mindez azért érdekes, mert mint lapunk is megírta, a Fővárosi Közgyűlés szerdán eleget tett a taxisok kérésének, díjemelést szavazott meg. Ugyanakkor az árszabályozás rugalmasabbá vált volna, ezért az új tarifákat középárként határozták meg, melytől felfelé és lefelé is 10 százalékkal el lehet térni.

A Világgazdaság szerint viszont a taxisoknak ez nem tetszett, és a kormánytól azt kérték, hogy maradjon meg a hatósági taxiár Budapesten, attól ne lehessen eltérni - írta a Világgazdaság. A lap hozzáteszi, hogy a budapesti taxisok jelentősebb áremelést szeretnének 2023-ban annál, mint amit a főváros előterjesztett, úgy látják, hogy a 10 százalékos áremelésre már decemberben szükség lett volna, majd tavasztól egy újabbra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm