8 °C Budapest
View from the runaway to the main Budapest airport terminal, the sky court and the docked planes.Formerly known as Budapest Ferihegy International Airport and still commonly called just Ferihegy. This is the largest of the countrys commercial airports.

Fontos változás a budapesti közlekedésben: augusztustól élesedik, jó róla tudni

MTI
2022. július 29. 12:36

Augusztus 1-től gyakrabban és éjszaka is jár a repülőtéri 100E autóbusz – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben csütörtökön. A döntést nagyban befolyásolta, hogy a járvány után jelentősen megnövekedett a fővárosba érkező turisták száma, ezért sűrítik most a reptéri buszjáratokat.

A kizárólag 1500 forintos repülőtéri vonaljeggyel igénybe vehető 100E autóbusz augusztus 1-től 0-24 óráig közlekedik. Korábban a buszok éjjel 1 és 3 óra között nem közlekedtek, ebben az időszakban a 200E autóbusszal lehetett utazni. A normál díjszabás szerint igénybe vehető 200E buszjárat közlekedési rendje továbbra sem változik, a repülőteret Kőbánya-Kispesttel, illetve a Határ úttal összekötő autóbusz továbbra is 0-24 óráig jár.

A kedvező kihasználtságra való tekintettel a BKK sűríti a gyorsjárat menetrendjét. Augusztus 1-től a buszok a forgalmasabb napokon, azaz hétfőn, pénteken és vasárnap napközben a korábbi 10 helyett 7-9 percenként, a kisebb forgalmú napokon, azaz kedden, szerdán és csütörtökön a korábbi 10-12 helyett 10 percenként, míg szombaton a korábbi 10-12 helyett 8-10 percenként, éjféltől körülbelül fél négyig pedig 30-40 percenként indulnak. A 100E reptéri gyorsjárat kihasználtságát jelentősen befolyásolja a főváros turistaforgalma, amely a koronavírus-járvány első éveiben minimálisra esett vissza, a turizmus újraéledésével azonban az idei szezonra jelentősen megerősödött.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem