26 °C Budapest
Budapest, Hungary : Woman at bus stop by Chain Bridge with Royal Palace in background.

Így halad a Lánchíd felújítása: sátrat vertek a híd közepén a munkások

MTI
2022. június 30. 21:02

A hőségriasztás sem hátráltatja a Lánchíd felújításának munkálatait. Hamarosan a helyükre kerülnek az új útpályát alkotó utolsó acéltáblák, a híd közepén felállított sátrakban folynak a korrózióvédelmi munkák - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A Lánchíd budai hídfőjének rakpart feletti részén a tervezett ütemben haladnak az acélszerkezeti munkák. Elbontották a híd - a rakparti forgalom mellett eddig hozzáférhetetlen - részeit, majd nagynyomású mosóval megtisztították. Elvégezték a szükséges javításokat, hogy felkészítsék a bent maradó részeket az új acél pályatáblák fogadására.

A budai rakpart fölött a járdatáblák többsége a helyére került. A pesti villamos-aluljáró körül tisztítják a felületeket, pótolják a hiányokat. A híd közepén pedig négy sátorban folyik az új acél pályatáblák, a javított bentmaradó szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának korrózióvédelme - ismertették. Megemlítették, hogy a tűző napon a híd acélelemeinek hőmérséklete a 60 Celsius-fokot is meghaladja, ám a munkálatok a harmadfokú hőségriasztás alatt sem lassulnak, de eközben - mint írták - kiemelten figyelnek a dolgozók egészségére. A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők - közölte a BKK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?