12 °C Budapest
Reflection in the rain

Két hidefront is lerohanja az országot a héten: nagy zuhéra, lehűlésre kell készülni

2022. április 5. 15:30

A héten két hidegfront is érkezik, az egyik csütörtökön, a másik szombatra virradóan, ez lesz az erősebb.

A héten két hidegfront is érkezik, az egyik csütörtökön, a másik szombatra virradóan, ez lesz az erősebb. A frontok felhőzetéből többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély.

Szerdán a nap nagyobb részében túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk (17-22 fok). Késő délutántól, kora estétől azonban délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, bár akkor még számottevő csapadék nem várható - írja az Időkép.

Csütörtökön azonban hidegfront érkezik, délelőtt több helyen, délután keleten elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Többfelé élénk, néhol időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 3-9, délután 14-21 fok között várható.

Pénteken is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan fordulhat elő eső, zápor (16-23 fok). Majd estétől, illetve szombaton újabb hidegfront érkezik az Időkép előrejelzése szerint. Ez a hidegfront már erősebb lesz, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, viharos szélre, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély. Jó eséllyel több helyen ismét 10-20 mm eső hullhat szombat estig, ami tovább enyhítheti a szárazságot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szombati hidegfront miatt 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, szombaton 12-20 fokra, vasárnap hajnalban helyenként fagyra, vasárnapra 10-16 fokra számíthatunk.

Vasárnap napközben csökken majd a felhőzet, utoljára a keleti országrészben derül ki az ég. Hétfőn pedig újra derült, száraz időre számíthatunk, és a hőmérséklet is emelkedni fog (13-19 fok).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem