2 °C Budapest
Auto accident involving two cars on a city street

Hihetetlen manőverek az M1-esen: mit gondolhatott ez a sofőr?

2021. október 20. 11:03

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy 2021. október 16-án, szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

A felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett.

A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt.

A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a közútkezelő arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben. A torlódásokra, munkavégzésre pedig számos módon, ahogy itt is táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzőkkel is felhívják a közlekedők figyelmét, melyeket érdemes komolyan venni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem