9 °C Budapest
MTI/Czeglédi Zsolt

Ez a magyar város lett az újranyitás nagy nyertese: szó szerint szárnyalt a turizmus

2021. október 7. 20:01

Szárnyalt a turizmus 2021-ben Hajdúszoboszlón - jelentette ki a fürdőváros polgármestere az idei turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere azt mondta, "2020-hoz képest az idén szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma". A májustól augusztusig tartó főszezonban a tavalyi évhez képest csaknem 30 százalékos a növekedés: 516 ezer vendégéjszakát regisztráltak - mondta. Hozzátette, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy Tisza tó turisztikai térség is jól teljesített: ugyanabban az időszakban a vendégéjszakák száma kicsivel meghaladta az egymilliót, ami az országos átlaggal megegyezően 25 százalékos bővülést jelent.

Czeglédi Gyula különösen jó hírnek nevezte, hogy augusztusban a hajdúszoboszlói szállodák megközelítették a 2019-es rekordév vendégforgalmát: idén 105 ezer, 2019-ben 118 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Fontosnak tartotta ugyanakkor megjegyezni, hogy a város egyik legnagyobb szállodája, a Hotel Béke nem üzemelt az elmúlt két évben, és az évi 12 ezres forgalmát tekintve az idei adatok gyakorlatilag megegyeznek a 2019. évivel.  

A még nem véglegesített szeptemberi adatok szerint 92 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón, a teljes feldolgozottság után pedig meghaladhatják a 2019-es 95 ezer vendégéjszakát.

A polgármester kitért a fürdőszolgáltatásokra is, amelyeket az idén csaknem 769 ezren vettek igénybe, ami 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Hungarospa strand legújabb egyedi élménykínálata, az idén átadott prémium zóna, a tervezett 30 ezer látogató helyett 55 ezer fürdőzőt fogadott - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem