Swans swim along the shore at Lake Balaton.

Horror árak a Balatonnál: Horvátországban csak minimálisan drágább a családi nyaralás

2021. július 29. 15:01

Nagyon elszálltak az árak a magyar tengernél, Horvátországban csak minimálisan kell többet fizetni.

Míg a Balatonon közel félmillió forintot kell fizetnie egy 4 fős családnak 3 csillagos szállodában egy hétre, addig egy hasonló színvonalú horvátországi nyaralásért akár 600 ezer forintot is kérhetnek - számolt be az ATV Híradója.

Egy, a csatornának megszólaló társaság úgy nyilatkozott, hogy kilenc fő hét éjszakára nagyjából 445 ezer forintot fizetett a Balatonnál, az egyik balatonlellei klub ügyvezetője pedig azt mondta, hogy náluk a főszezonban 30 ezertől 90 ezer fointig vannak kétágyas szobák naponta, reggelivel és a wellness-használattal.

Az ATV összehasonlította a balatoni és a horvátországi szállások árait. A legnépszerűbb szálláskereső oldal adatai alapján egy három csillagos szállodában egy 4 fős családnak, két 12 év alatti gyerekkel egy szoba reggelivel, a horvátországi Fiumében átlagosan 512 000 forintba kerül egy hétre, Siófokon ennél valamivel kevesebbet, 462 000 forintot kell fizetni.

A szállás mellett az útiköltséggel is számolni kell. Budapestről Fiuméig több autópályadíjat kell fizetni, így az 15 000 forintba, míg a benzin oda-vissza 43 000 forintba kerül. Siófokra illetve vissza egy 10 napos autópályadíjjal és benzinköltséggel 11 000 forintból lehet elutazni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?