24 °C Budapest
Viaduct of Koroshegy in Hungary

Ne araszolj a dugóban: itt a titkos út a Balatonra, Velencei-tóra

2021. június 18. 16:46

Itt az első tikkasztó hétvége, rengetegen veszik célba valamelyik kedvelt hazai nyaralóhelyet pénteken meló után. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, hatalmas a dugó a Budapestről Balatonra tartó útszakaszokon. Most megmutatjuk a Pénzcentrum szerkesztőinek titkos kerülőútját, amelyen kb. 2,5 óra alatt lejutsz a Balatonra, és elkerülöd a tömeget!

Nyakunkon az első idei hőhullám, ezzel együtt pedig beköszönt a szokásos nyári dugók időszaka is: mire ezeket a sorokat olvasod, már valószínűleg vörösen izzik Budapest, a 7-es főút és az M7-es is a térképeken. Mindenki a Balatonra, Velencei-tóra tart, hiszen egész hétvégén bőven 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk, amit csak a vízparton, a nyaralóban lehet ép ésszel kibírni.

A vízhőmérsékletek is kellemesek már: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint jelenleg

  • a Balaton Siófoknál 23, Balatonakalinál pedig 23 fokos,
  • a Velencei-tó pedig Agárnál már 22 fokosra melegedett.

Ráadásul a legtöbb szabadtéri strandra védettségi igazolvány sem kell, ahogyan a csak terasszal rendelkező büfékbe sem! MInden adott tehát a hűsöléshez, csak a fránya dugó ne lenne: pénteken munka után több tízezren szabadulnának a városból, lényegesen meghosszabbítva a menetidőt a magyar tengerhez, vagy az egy fokkal közelebbi Velencei-tóhoz.

Ám van megoldás: most eláruljuk, melyik a Pénzcentrum szerkesztőségének kedvenc kerülőútja, ahol nem kapsz idegösszeroppanást a dugóban, és kb. 2,5 óra alatt a magyar tengernél vagy. Az útvonal így néz ki a Balatonig, értelemszerűen, ha a Velencei-tóra mennél, akkor Székesfehérvárnál, vagy Lovasberénynél térj le:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?