9 °C Budapest

Meghosszabbítja a bérletigazolványok érvényességét a BKK: eddig lesznek jók

2021. március 12. 21:10

MTVA/Bizományosi: Jászai CsabaA Budapesti Közlekedési Központ rendkívüli díjszabási intézkedéseket vezetett be. Az álláskeresők bérletéhez szükséges, februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokat, illetve a márciusban lejáró nyugdíjas és kisgyerekes bérletigazolványokat április 30-ig elfogadja a BKK.

Magyarország Kormánya szigorú védelmi intézkedéseket vezetett be a 2021. március 8 és 22 közötti időszakra a koronavírus-járvány miatt. A kialakult helyzetben a személyes érintkezés csökkentése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ is ideiglenes eljárásrendet alkalmaz. Az intézkedés azokat az utasokat érintheti, akik az álláskeresők bérletét, esetleg nyugdíjas, vagy kisgyerekes bérletigazolványt használnak.

Álláskeresők havi bérlete

Az álláskeresők havi bérletét normál esetben minden hónapban egy új, eredeti, papír alapú hatósági bizonyítvány beszerzésével lehet igényelni. Azonban a koronavírus-járvány miatt a közigazgatásban korlátozottabbak lettek a személyes ügyintézési lehetőségek.

Ezért az álláskeresők bérletét márciusban és áprilisban - azaz április 30-ig bezárólag - a februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokkal is ki lehet váltani.

  • Ha a hatósági bizonyítvány alapján korábban még nem adtak ki bérletet - azaz nincs ráírva a hatósági bizonyítványra a bérlet sorszáma és érvényességi ideje -, akkor az ügyfél kérésére kiadják az álláskeresők bérletét.
  • Ha a hatósági bizonyítvány alapján korábban már kiadtak egy bérletet - azaz rá van írva a bizonyítványra a korábban kiadott bérlet sorszáma és érvényességi ideje -, akkor a bérlet érvényességének utolsó hét napján újabb bérletet lehet vele igényelni. (Például, ha egy február 1-jén kiadott hatósági bizonyítvánnyal valaki igényelte az álláskeresők bérletét és a bérlet érvényességi ideje február 25-től március 24-ig tart, akkor legkorábban március 18-án - azaz a lejárat előtt 1 héttel - lehet vele új bérletet igényelni.)

A márciusban kiállított hatósági bizonyítványok esetében az elektronikus ügyintézés keretében kiadottakat is elfogadják. Azonban az így kiállított bizonyítványokat az ügyfél által kinyomtatva, tehát papír alapon lehet felhasználni a bérlet kiváltására.

Nyudíjas és kisgyerekes bérletigazolványok

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Normál esetben a nyugdíjas és a kisgyerekes bérletigazolványokat a kiállításukat követően rendszeresen érvényesíttetni kell. A nyugdíjas bérletigazolványok döntő többsége "ellátottak utazási utalványa" alapján lett kiállítva, ezeket a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által évente kiküldött utalványok alapján minden márciusban kell érvényesíttetni. A kisgyerekes bérletigazolványokat pedig a megfelelő igazolás beszerzésével félévente kell megújítani. Viszont a most bevezetett korlátozások miatt könnyen előfordulhat, hogy március utolsó hetében tömegesen jelennek meg a nyugdíjasok a bérletigazolványok érvényesítése miatt.

Ezért a márciusban lejáró nyugdíjas és kisgyerekes bérletigazolványokat a BKK április 30-ig elfogadja.

 

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)


NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem