Ez normális? Tényleg ilyen időnek kell lennie február végén?

MTI
2021. február 27. 16:05

Oroszország délnyugati része fölött ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló hidegfrontja Ukrajnán keresztül egészen az Alpokig elnyúlik. 

A szakadozott, gyengülő frontális felhőzetből inkább csak kisebb eső, záporeső fordul elő, a magasabban fekvő helyeken néhol havazik, de a ciklon középpontjánál már intenzívebb a csapadéktevékenység. Skandináviát is elérte nyugat felől egy melegfront, ám számottevő csapadékot nem okozott - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.

Európa többi részének időjárását magasnyomású légköri képződmény alakítja. A hajnali órákra több helyen képződik köd, valamint rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósabban megmarad. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb szitálás fordul elő a ködös tájakon. A Kárpát-medencét ma elhagyja a hidegfront, és a Brit-szigetek térségében elterülő anticiklon délkeleti peremére kerülünk

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Szombat délután felhőátvonulásokra számíthatunk, majd estére az ország nagy részén kiderült az ég, ám a Duna-Tisza közén, valamint a délnyugati részeken több maradhat a felhőzet. Vasárnap gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, de átmenetileg a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Csupán kis eséllyel alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az erős, helyenként viharos északi, északnyugati szél éjszaka fokozatosan csillapodik. Vasárnap az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között várható.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm