Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. október 13.)

Pénzcentrum2020. október 13. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2020. október 13.

Névnap

Kálmán, Ede

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 357.84 Ft
USD: 303.21 Ft
CHF: 333.39 Ft
GBP: 395.74 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 33097.01
OTP: 9830 Ft
MOL: 1605 Ft
RICHTER: 6570 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Október 13. kedd: Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. Délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon, reggel, délelőtt még a Zemplén térségében is kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések. A nap folyamán a szél fokozatosan délnyugatira, nyugatira fordul, és máshol is megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Október 14. szerda: Délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti megyékben ugyanakkor estig sok maradhat a felhő. Eleinte az ország északi, északkeleti felén, harmadán többfelé előfordul eső, záporeső, délután, este ott is egyre kevesebb helyen eshet. A nyugati, délnyugati szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A maximum-hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Október 15. csütörtök: Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés főként keleten, északkeleten valószínű. A déli, délutáni óráktól délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, zápor. Az északkeletire forduló szél sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten, keleten a melegebb idő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Főként éjjel és hétfőn kiadós esők miatt vízátfolyásokra, csökkent látástávolságra, párásodásra kell készülni az utakon. A Nyugat-Dunántúlon erős északnyugati szél is nehezítheti a közlekedést.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg fronthatás várható. Erősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok, fejfájás, álmosságérzet többeknél jelentkezhet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, ukrajna, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, villanyautó, bux, névnap, dax, villanyautók,