2 °C Budapest

Rövidesen heves zivatar csap le az országra: ez a két megye úszhatja meg szárazon

2020. szeptember 23. 14:57

Kora délutántól a Dunántúlon, majd később már a Duna-Tisza közén is számítani lehet a záporok mellett elszórtan zivatarokra is. A zivatarokat szélerősödés, egy-egy helyen 60 km/h-t meghaladó széllökés, intenzív csapadék, esetleg jégeső kíséri. Késő estétől fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át a labilisabb légtömeg.

"Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!" - írja a met.hu minden magyarországi megyével kapcsolatban, kivéve Hajdú-Bihart és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Csütörtökre virradó éjszaka, csütörtök kora reggel az Alföldön, északkeleten várható helyenként zivatar. Csütörtök napközben az Alföld északkeleti részén, illetve az Északi-középhegységben (főként Borsodban) számíthatunk zivatarok kialakulására, melyek estére lecsengenek

Az allergiások örülhetnek?

A parlagfű pollenszórása fokozatosan csökken, bár az elkövetkező napokban továbbra is a magas tartományban várható. Az élénk szél helyenként még felkavarhatja a leülepedett pollenszemeket, mely nagyon magas pollenkoncentrációt és erős tüneteket okozhat. A hidegfront után szombaton enyhülésre számíthatunk, vasárnap ismét kissé erősödhet a pollenterhelés, főleg az ország középső és nyugati részén.

Pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem