11 °C Budapest

Kínzó kánikula, majd hirtelen lehűlés: ez vár ránk ezen a hétvégén

2020. július 10. 09:45

Aki teheti még szombaton menjen vízközelbe, vasárnapra ugyanis elromlik az idő.

Pénteken még túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható helyenként élénk déli, délkeleti széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az OMSZ előrejelzésében.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől a szél déliről északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt a csúcsérték.

Vasárnap éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem