8 °C Budapest

Horvátországi nyaralás: idén nem közlekedik az Adria expressz, de van olcsó alternatívája

2020. július 7. 16:01

Júliustól ismét átszállás nélkül lehet utazni Magyarországról a horvát tengerpartra menetrend szerinti távolsági busszal: idén 11 nyaralóhelyre kínálnak közvetlen összeköttetést.

Magyarországról július 9-től a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig indulnak éjszakai járatok az Isztriára és Dalmáciába, visszafelé is ezeken a napokon lehet utazni. Az északi partszakaszon Rijeka, Opatija, Pula és Rovinj, a dalmát régióban Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split érhető el zöld busszal. A magyar utasok Budapesten és Siófokon is fel tudnak szállni a járatokra. A fővárosból kevesebb mint hét óra alatt a tengerpartra érhetnek a nyaralók távolsági busszal, a Balaton-partról pedig megközelítőleg öt és fél óra az út a legközelebbi vízparti úti célig, Rijekáig.

A FlixBus az elmúlt hetekben kezdte újraindítani hálózatát. A vállalat Budapest és Zágráb között is helyreállította a távolsági buszos kapcsolatot, a horvát belföldi járatok szintén elindultak. Ennek köszönhetően egy átszállással számos további nyaralóhely érhető el az Adriai-tenger partján, például a Krk-sziget, Vodice, Makarska vagy Dubrovnik is. A nyaralójáratokra egyirányú jegyek 6399 forinttól érhetők el.

"Gllobális sikerünk egyik oka, hogy szolgáltatásunkat az utasigényeknek megfelelően alakítjuk, legyen szó hálózati vagy fedélzeti fejlesztésekről. Úgy véljük, ebben a szezonban a nyaralni vágyók számára a legfontosabb, hogy higiénikus körülmények között, flexibilis utazási feltételek mellett kelhessenek útra. Annak érdekében, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk, a korábbinál is átfogóbb irányelveket vezettünk be a buszok tisztántartására. Ami a rugalmasságot illeti, az elmúlt évekhez hasonlóan a lefoglalt utazások továbbra is könnyen módosíthatók: utasaink akár az indulás előtti 15-ik percig átfoglalhatják jegyüket egy későbbi járatra." - mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató. 

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A cég Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket alkalmaz, amiket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben a Magyarország és Horvátország között közlekedő, magyar buszpartnerek által üzemeltetett járatokon is. A járművek tisztításáról és az utasokra vonatkozó fedélzeti előírásokról a vállalat weboldalán található aktuális információ. A legfontosabb szabályokról jegyvásárláskor és induláskor is tájékoztatja az utasokat a társaság.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem