31 °C Budapest
Hamarosan új járat indul Kelet-Ukrajnába Budapestről: ne maradj le

Hamarosan új járat indul Kelet-Ukrajnába Budapestről: ne maradj le

2019. október 22. 20:31

A Wizz Air bejelentette legújabb úti célját Budapestről az ukrajnai Zaporizzsja városába. A 2020 márciusában induló járatokra október 23-tól már foglalhatók jegyek. Zaporizzsja lesz a légitársaság hálózatának 152. célállomása, Ukrajnában pedig az ötödik város, ahová közvetlenül el lehet jutni Budapestről. 

A kelet-ukrajnai Zaporizzsja városából kiindulva egyaránt könnyen elérhető a szomszédos, milliós lakosságú metropolisz, Dnyipropetrovszk és az Azovi-tenger üdülőhelyei. Zaporizzsja legfőbb látnivalója a Dnyeper folyón található legnagyobb sziget, a Horticja, ahol a város kozák múltját megidéző parasztházak és erődítmények között tölthetnek el egy kellemes délutánt a látogatók.

A légitársaság a járatnyitással tovább erősíti elkötelezettségét Kelet-Európa felé, Ukrajna egyik fontos ipari központja pedig nemcsak a szabadidős, hanem az üzleti utazások fontos célpontja is lehet a jövőben. Az új járaton már 2020-ban csaknem 8 ezren utazhatnak, éves kapacitása pedig 50 ezer utas lesz a két város között.

Jövőre Brüsszel nemzetközi repülőtere, Harkiv és Lviv után Zaporizzsja a negyedik új úti cél, amely alacsony árakon közvetlenül is elérhetővé válik a magyar fővárosból. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?