13 °C Budapest
Tényleg mindent tudni fognak a nyaralásodról? Itt a válasz

Tényleg mindent tudni fognak a nyaralásodról? Itt a válasz

2019. május 15. 08:15

Aranykorát éli a magyar turizmus, amelyben ma már elvárható, hogy a szektor átláthatóan, adózottan működjön - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller elmondta, hogy nonszensznek tartja, hogy a GDP 11 százalékát adó ágazatról csak becslések vannak. Elmondása szerint a szállodák érde,e hogy pontos foglalási adatokkal rendelkezzenek, hiszen így tudnak csak marketingkampányokat indítani. Szerinte nem elég, ha a márciusi forgalmi adatok csak a májusi KSH jelentésből derülnek ki.

Elmondása szerint az MTÜ-nek nem szándéka és nem is joga megállapítani, hogy a szállodákban név szerint ki lakott - személyes adatokra vonatkozó kérdés a program feltöltőfelületén nincs. Elmondása szerint ugyanazokat az adatokat kapják majd meg online felületen, amit a szállodák eddig a KSH-nak papír alapon nyújtottak be. Guller szerint ennyi az újdonság az új szabályozásban, a szálláshelyeknek ugyanis korábban is adatszolgáltatási kötelezettségük volt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?