23 °C Budapest
Tényleg mindent tudni fognak a nyaralásodról? Itt a válasz

Tényleg mindent tudni fognak a nyaralásodról? Itt a válasz

2019. május 15. 08:15

Aranykorát éli a magyar turizmus, amelyben ma már elvárható, hogy a szektor átláthatóan, adózottan működjön - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller elmondta, hogy nonszensznek tartja, hogy a GDP 11 százalékát adó ágazatról csak becslések vannak. Elmondása szerint a szállodák érde,e hogy pontos foglalási adatokkal rendelkezzenek, hiszen így tudnak csak marketingkampányokat indítani. Szerinte nem elég, ha a márciusi forgalmi adatok csak a májusi KSH jelentésből derülnek ki.

Elmondása szerint az MTÜ-nek nem szándéka és nem is joga megállapítani, hogy a szállodákban név szerint ki lakott - személyes adatokra vonatkozó kérdés a program feltöltőfelületén nincs. Elmondása szerint ugyanazokat az adatokat kapják majd meg online felületen, amit a szállodák eddig a KSH-nak papír alapon nyújtottak be. Guller szerint ennyi az újdonság az új szabályozásban, a szálláshelyeknek ugyanis korábban is adatszolgáltatási kötelezettségük volt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?