Ennyit vesztegettél el az életedből a pesti dugóban: itt a durva statisztika

2019. február 13. 16:28

Rengeteg időt pazaroltak el a dugóban a magyarok a budapesti forgalomban. A tavalyi statisztikák szerint még Barcelonában, vagy Manchesterben is kisebb a torlódás, mint a magyar fővárosban.

Összesen majdnem egy hetet, 162 órát ült egy átlagos autós a dugóban Budapesten, az Inrix összesítése szerint, amelyben több mutató alapján számolták ki, hogy az egyes nagyvárosokban mekora a közlekedési dugó. A magyar főváros a 13. helyen van az európai dugó-ranglistán, megelőzve olyan nagyvárosokat, mint Manchester, Barcelona, Liszabon vagy Amsterdam.

Európában Moszkvában a legnagyobb a torlódás, az orosz főváros annak ellenére maradt az élen, hogy 2017-hez képest 12 százalékkal enyhült a dugóhelyzet. Egy átlag moszkvai sofőr 210 órát (majdnem kilenc napot) állt a beállt városban tavaly. A második helyen Isztambul végzett az európai nagyvárosok között, a harmadik pedig London lett a dugóranglistán.

Súlyos napokat szívtak a dugóban az európaiak

Ha csak az egy év alatt a dugóban töltött időt nézzük, még nincs is oka panaszra a budapestieknek: ebben a tekintetben Róma áll az első helyen 254 órával (10,5 nappal), nem sokkal maradt le Dublin sem a maga 246 órájával - ami szintén több, mint 10 nap -, harmadik helyen pedig holtversenyben Párizs és Rosztov áll 237 órával (9,8 nappal). A magyar főváros 162 órával a 19. helyen van, holtversenyben Lisszabonnal.

Az európai fővárosok közül Helsinki áll a legjobban, a finnek csak 43 órát töltöttek átlagosan a dugóban. Amszterdamban 69, Ljubljanában pedig 100 órát ültek az autósok a dugóban tavaly. A környező országok fővárosai közül - amelyek szerepelnek az Inrix összesítésében - Bécs is jó helyen áll 109 órával, Prágában 143 órányi dugót kellett elviselnie egy átlag autósnak, Varsóban 173-at.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dél-Amerikában rosszabb a helyzet

Világviszonylatban a magyar főváros a 30. helyen áll a dugólistán, hét helyet rontva a 2017-es helyezéshez képest. A cég összesítése szerint Budapesten egy év alatt 11 százalékkal lett nagyobb a dugó. Az első két helyen a vizsgált városok között Moszkva és Isztambul áll, utánuk dél-amerikai városok következnek: Bogota, Mexikóváros és Sao Paulo - ezekben a legnagyobb a dugó.

Ellenben a dugóban töltött időt tekintve csak Bogota rosszabb (első) Rómánál a maga 272 órájával, és a 10 legrosszabb eredmény között is a kolumbiiai főváros mellett csak Mexikóváros nem európában van.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem