11 °C Budapest
Ide utazhatsz 2019-ben fillérekért: itt az európai bakancslista

Ide utazhatsz 2019-ben fillérekért: itt az európai bakancslista

2019. január 20. 13:01

Az olcsó üdülésről mindenkinek először a horvát, vagy bolgár tengerpart ugrik be, de itt általában tömegnyomor van. Összeszedtünk pár helyet, amelyek szintén nem viselik meg annyira a pénztárcát, még sincs telt ház.

Ha szóba kerül az olcsóbb üdülés, akkor mindenkinek Split, vagy a bolgár tengerpart ugrik be, ha pedig városlátogatásokról van szó, akkor mindenki általában Prágára, Krakkóra gondol először. Most a kiwi.com összeállított egy listát azokról a helyekről, amelyek ugyanúgy pénztárcabarátak, de közben nem özönlötték el őket a turisták.

Calabria, Olaszország

A régiót a helyiek az ország "lábujjaként" emlegetik. A hegyvidéki és a part menti területekmentén húzódnak Európa talán legtisztább levegőjét produkál erdői, és gyönyörű homokos strandokat találni a part mentén. Calabria valószínűleg az ország legkevésbé felkapott része, így az árak viszonylag alacsonyak. A térség egyik városa sem különösebben nagy, így könnyen tudsz egy-egy napos városnézéseket szervezni. Télen sípályák is üzemelnek, amelyek közül néhányon a tengert is lehet látni - eléggé lenyűgöző.

Ohrid, Macedónia

A várost valaha a Balkán Jeruzsálemeként emlegették, mivel egy időben valóban 365 templom volt itt - az év minden napjára egy. Bár mostmár sokkalta kevesebb van, de Ohrid így is az UNESCO világörökség része. A hely varázsa, hogy még Macedónián belül is egy kisebb városnak számít, így egyfelől olcsó, másrészt pedig nincs zsúfoltság. Látnivaló van bőven: római kori amfiteátrum, templomok, kolostorok és persze maga a tó, amely mellé a város épült. A tavon lehetőség van vitorlázni, hajózni, emellett a siklóernyőzés is szerepel a repertoárban, de már a tó körüli futás is remek élmény. A békés városból fel lehet sétálni a Samuel erődhöz, de a Galičica Nemzeti Park hegyei is közel vannak.

Strasbourg, Franciaország

Sokaknak csak a bürökrácia, a politika jut eszébe az északkelet-franciaországi városról, holott Strasbourg sokkal több ennél - olcsóbb, mint Párizs, vagy Amszterdam, de a színvonalat ugyanúgy hozza. Központja, a Grande Ile az UNESCO világörökség része. Mivel a város Franciaország és Németország határán fekszik, kultúra tekintetében a két nép keveredése figyelhető meg. Strasborg egy sor csatornára épült, amelyek a határfolyóba, a Rajnába torkollanak. A város számos középkori templomot rejt, és a múzeumokat is érdemes megnézni. De már csak a belvárosban is érdemes egy sétát tenni.

Eszék, Horvátország

Ha Észak-Horvátországban jársz, mindenképpen látogass el Eszékre. A város ugyan nem a tengerparton van, de így is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket nyújt, például az egész nyáron átívelő városi fesztivált. Emellett a helyiek büszkék a város kulináris hagyományaira is, így nem szabad kihagyni az itteni éttermeket sem! A város maga a kiwi.com szerint nagyon családbarát, remek időtöltés például kerékpárral felfedezni a Dráva folyó környékét. Emellett itt van Horvátország legnagyobb állatkertje is. A Kopacki Rit Európa egyik legnagyobb vizes élőhelye, természetvédelmi terület, amely gyalog, hajóval vagy akár lóháton is megközelíthető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hamburg, Németország

Bár Németország nem tartozik az olcsó európai államok közé, Hamburg mégis pénztárcabarátnak mondható. Rengeteg ingyenes látnivaló van a városban, például Hafencity csatornái, vagy az Altona halpiac. Éjszaka érdemes megnézni a híres Reeperbahnt is, amely a város egyik tájékozódási pontja. Innen csak egy köpésre vannak a legjobb helyi bárok, és enni is lehet egy jót. A  hagyományos látnivalók közé tartozik a St. Michaeliskirche, a Planten nyugodt kertje és Blomen, emellett az art deco stílusú Elbetunnelnél is jó sétálgatni.

Banská Stiavnica (Selmecbánya), Szlovákia

Szlovákia egyre vonzóbbá vélik az utazók számára: főképpen Pozsony, és a síparadicsomok vannak rajta a térképen. A 10 ezer lakosú város már a középkor óta fontos szerepet tölt be, főképpen arany és ezüst tartalékai miatt - éppen ezért építettek erődítményeket is Banská Stiavnicánál, amelyeket szintén érdemes megnézni. Magát a város néhány óra alatt be lehet járni, és a környék is tele van érdekességekkel. Emellett a hegyikerékpározás szerelmesei is találnak maguknak elfoglaltásgot, és lovagolni, vízisportolni is lehet a városban.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?